Aszfaltoznak a Szent Anna-tó felé

Elkezdődött a kivitelezés

122

Sepsibükszád irányából a Cso­mád-hegység két közismert turisztikai látványossága – a Szent Anna-tó és a Mohos-tőzegláp – felé vezető út részleges felújításához fogtak hozzá, az előkészületeket követően tegnap már a régi aszfaltot marták.

Felvonulási terep a munkagépek számára. A Szent Anna-tóhoz vezető úton Fotó: KováCS Hont Imre

Megkezdték a múlt héten a Kovászna megyei útügyi igazgatóság­nak kiutalt keretösszegből a Sepsibükszád–Bálványos közti országút 4 km-es szakaszának felújítását. A beavatkozást az is sürgette, hogy Kézdiszárazpatak és a Kászonok között, a Kovászna megyei oldalon továbbra is le van zárva a gépjárműforgalom előtt a 11B jelzésű országút.
– Múlt héten sánctakarítással elkezdődött az alapozás, ezen a héten pedig már a régi aszfaltréteg felmarásán dolgoznak. Bükszád határától 4 km-en teljesen új aszfaltréteget terítenek. Ez jelentős előrelépés, de még távol vagyunk attól, hogy az országutat teljes hosszában felújítsuk. Föld, kockakő és beton alapú szakasz is található, ezért nem lehet egységes technológiát alkalmazni. A mostani aszfaltozás nem jut el a Szent Anna-tó felé vezető megyei út leágazásáig, csupán a betonút kezdetéig – nyilatkozta lapunknak Elekes Róbert, a Brassó Területi Útügyi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a felújítás a legkritikusabb szakaszokat egyelőre nem érinti.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.