Aszfalt kerülhet a betonút helyére

Hargitafürdői út: keresik a kivitelezőt

62

Megjelent az elektronikus közbeszerzési honlapon a 138A jelzésű, Hargitafürdőre vezető út felújítása. A beruházás áfa nélküli értéke 8,5 millió lej, amelyre április 15-ig várják az építőcégek jelentkezését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint jelen beruházás kiemelten fontos Hargita megye számára, hiszen a térség egyik kedvelt turisztikai desztinációjához vezető utat tennék rendbe, ezzel még több turistát csalogatva a térségbe, növelve a vendégéjszakák számát is. Ugyanakkor, mint mondta, nehezen ért ebbe a fázisba a projekt, annál is inkább, mivel az említett út nem köt össze országutakat. A beruházást egyelőre saját forrásból indítja el a megyei tanács. Ugyanakkor az RMDSZ parlamenti képviseletének is köszönhetően erre az útra is további források szabadulhatnak fel.
Ugyancsak kiírták a 138-as útnak a zeteváraljai víztározó mellett húzodó szakaszának felújítását is. A beruházás közel 2,5 kilométert érint, ahol jelenleg betonút van. A kivitelezés áfa nélküli értéke 2,7 millió lej, amelyre április 16-ig várják az építőcégeket.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek