Arros Orsolya az új elnök

Megerősítette az udvar­hely­széki RMDSZ-en belüli pozícióját a polgármesteri székre pályázó Arros Orsolya, akit az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezete elsöprő többséggel választott meg elnökké.

2013-ban megalakult Területi Nőszervezet pénteken tartotta első tisztújító küldöttgyűlését. Az eseményen a 138-as létszámú tagságból 91-en voltak jelen. A tisztújításon részt vett és a jelenlevőket köszöntötte dr. Ve­restóy Attila szenátor, illetve Hegedűs Csilla, a szövetség Országos Nőszervezetének alelnöke.
A szenátor hangsúlyozta: az RMDSZ-nek erős nőszervezetre van szüksége, mert a szövetség helyzete „már nem olyan egyszerű, mint volt, a lelkesedés elmúlt”, és a politikai színtéren „megjelentek pártocskák, amelyek szintén a romániai magyarság érdekképviseletét hirdetik”.
„Merjünk, hölgyeim!” – biztatta a tagságot Hegedűs Csilla, aki szerint a Nőszövetség „az RMDSZ mosolygós és pragmatikus arca”. Emlékeztetett: induláskor a nőszervezet létjogosultságát sokan megkérdőjelezték, de az idő nem a szkeptikus ellenzékieket igazolta, a nőket egységbe tömörítő szervezet bebizonyította szükségességét.
Rendhagyó tevékenységi beszámolót tartott az Udvar­hely­széki Nőszövetség elnöke, Pécsi Kolumbán Imola, és bejelentette: a továbbiakban is aktív tag marad, de újabb elnöki mandátumot nem vállal. Az elnöki tisztségre egyetlen személy jelentkezett, az udvarhelyi polgármesteri tisztségért a jövő évi helyhatósági választásokon induló Arros Orsolya.

07_arros orsolya_foto Csedo Attila
Arros Orsolya a pulpitusnál. Az együttműködés működő hívószó

A jelölt az urnás szavazás előtt röviden ismertette terveit, amelynek alapjait az oktatás, a civilszervezetekkel, egyházakkal, vállalkozókkal való együttműködés, szociális és családi kérdések, képzések képezik. A tagságot meggyőzte: 89 érvényes szavazatból 85 igent söpört be.
– Minden nőre számítok. Együtt, pozitív energiákat felhasználva valóban csodákra vagyunk képesek – bizakodott székfoglalója során Arros.
A tagság egy módosítással elfogadta a Működési és szervezeti alapszabályzatot, illetve megszavazta, hogy a területi elnök munkáját a következő két évben hat alelnök – Fancsali Klaudia, Koncz Melinda, Pécsi Kolumbán Imola, Simó Melinda, Tordai Enikő és Tamás Izabella – segítse.

Lázár Emese