Arculatváltás és vásári tapasztalat

61

A gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi osztályánál nem a betegek, a rászorulók megsegítésén dolgoznak, hanem az egészséges embereknek igyekeznek egyfajta támpontot biztosítani – jelentették ki csütörtöki tájékoztatójukon, ennek köszönhetően pedig a logójukat is megváltoztatták, amelyről – jóváhagyással – lekerült a Caritas jele, és egy sokkal testhezállóbb szimbólumot tartalmaz. A tájékoztatón egyébként a Budapesten tartott Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron szerzett tapasztalatokról is beszámoltak.

Fontosnak tartották az arculatváltást a gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi osztályánál, mondván, feletteseiktől megkapták az engedélyt, hogy a logóból eltávolíthassák a Caritas jelét, helyette pedig egy profilhoz illő, testhezállóbb szimbólumot helyezhessenek: az új logóban egy földből kinövő ágacskát láthatunk, amelynek jelentésével kapcsolatban a Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi osztályának képzésekért felelős munkatársa, Kémenes László azt mondta, az értéket jelképezi.
– Nagy váltásról beszélünk, és reméljük, hogy meg tudjuk hálálni a bizalmat – fogalmazott.
A tegnap délután tartott tájékoztatón emellett egyéb újdonságokról is beszámoltak. A Caritas Vidékfejlesztés gyergyószentmiklósi igazgatója, Kastal László rámutatott, pályázati forrásból tíz tenyészállatot vásároltak, és remélik, hogy el tudnak indítani egy olyan folyamatot, amely által a gazdák is tenyészállathoz juthatnak.
Pál Levente projektmenedzser hozzátette, mindemellett különböző mérőműszerek beszerzése is folyamatban van, amelyet a Bethlen Gábor Alap pályázatából valósítanak meg. A hiányosságoknál egy mezőgépjavító műhely létfontosságát emelték ki, hozzátéve: mindenképp fontos lenne a létrehozása.
A Caritas Vidékfejlesztés gyer­gyószentmiklósi osztálya képviselte egyébként a térséget az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron, ahová a különleges svájci technikával készített érlelt sajt mellett egyéb termékeket is vittek. Mint mondták, rendkívül pozitív tapasztalatokat szereztek a rendezvényen, amely a kapcsolatépítés szempontjából is nagyon hasznosnak bizonyult.
A tájékoztatón jelen volt a Magyar Földművelésügyi Minisztérium nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár-helyettese, Tóth Katalin is, aki azt mondta, ez volt a második év, hogy a kiállításon és vásáron nagyobb hangsúlyt kapott a Kárpát-medence, a visszajelzések pedig pozitívak voltak.
– A legfontosabb, hogy a termékeket nagyobb közönségnek is bemutathatták, ugyanakkor a rendezvény az együtt gondolkodásra is alkalmas volt – fogalmazott, kiemelve: azok a források, amelyeket a magyar kormány – a Kárpát-medence egészébe – célirányosan a gazdasági tér megerősítésére szán, példaértékű. Hozzáfűzte, aki él ezekkel a lehetőségekkel, az értéket kell teremtsen.
Gyergyószentmiklós polgármes­tere, Nagy Zoltán megjegyezte, a kiállításon való részvétel mérföldköve annak a folyamatnak, ahonnan indultak, és ahová eljutni kívánnak. A városvezető mindemellett a gyer­gyószentmiklósi Caritas Vidékfejlesztés által képviselt értékekre mutatott rá, a Caritas lelki gondozója, Sajgó Balázs pedig az egyház nevében mondott köszönetet a különböző segítségekért, támogatásokért.
Munka akad bőven, az irány jónak tűnik, a cél pedig „a gazdák lelkének és tudásának érzékenyebbé formálása” – foglalták össze.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek