csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Arany és ezüst Las Palmasban

Las Palmas adott otthont az elmúlt napokban a veterán cselgáncsozók Európa-bajnokságának, amelyen a szokásoknak megfelelően ott volt Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László is. Sinka megvédte Európa-bajnoki címét, míg Szőcs ezüstérmet szerzett.

Sinka Szabolcs a dobogó legfelső fokán

A Kanári-szigetek legnagyobb városa, Las Palmas adott otthont hétvégén a veterán cselgáncsozók Európa-bajnokságának, ahol 17 ország közel 300 sportolója lépett tatamira. Ott volt a magyar küldöttségben a két csíkszeredai veterán dzsúdóka, Sinka Szabolcs, illetve Szőcs László is, akik ezúttal is remekeltek, amint azt az elmúlt években megszokhattuk.
Rajtként az M5-ös kategóriában a +100 kilósok között Szőcs László lépett tatamira. Elsőként a francia Miled Trabelsit ipponnal, majd a spanyol Rey Cortes Jorge Manulet két waza-arival (ippon) gyűrte le. A fináléban viszont az óriás moldáv Viorel Marinescu volt az ellenfél, akivel nem bírt Szőcs és vereséget szenvedett, bírói döntéssel.
Szombaton Sinka Szabolcson volt a sor, hogy érmet szerezzen, és ebből is a legfényesebbet sikerült elérni az M2-es kategória 66 kilogrammosok súlycsoportjában. Sinka a selejtezőkör két meccsét két iponnal aszisztálta egy azeri és egy francia ellenféllel szemben. A Poupard Julien elleni elődöntő jó hangolódás volt – akit waza-arival győzött le –, a szintén francia Pasquier Alexandrevel szembeni döntőre.
A francia Pasquier elleni fináléban vazaris előnyt szerzett, s ezt próbálta megőrizni a küzdelmi idő végéig. Csakhogy Pasquier az utolsó pillanatokban le tudta borítani a csíki sportolót, a bíró karja a magasba lendült, így úszott el egy pillanat alatt a diadal. Csakhogy a zsűri időközben vissza-visszajátszotta az esetet, s végül vazarira módosította a francia pontját, így hosszabbítás következett. Ezt Sinka Szabolcs bírta jobban idegekkel, s végül megnyerte az egyszer már megnyert, majd elveszni látszó csatát…

Bírói döntéssel, de a második helyen Szőcs

Sinka Szabolcs közösségi oldalán így jelezte, hogy milyen sokat ér neki az aranyérem: „A pódiumra állva és az aranyéremmel a nyakában kijön minden feszültség és egy meleg érzés ér a himnusz hallatán… Nagyon nehezen, de sikerült megvédeni a Európa-bajnoki címet és visszavágni a tavalyi világbajnokságért! Köszönöm a szurkolást és a biztatásokat!”

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb