Áramkiesést okozott a vihar

74

Több mint 400 udvarhelyszéki háztartás maradt villanyáram nélkül a kedd esti vihar miatt. Székelyudvarhelyen két transzformátorház hibásodott meg, Sikaszóban pedig egy 20 ezer voltos vezeték – tájékoztatta lapunkat Demeter Gábor, az Electrica Rt. székelyudvarhelyi kirendeltségének vezetője.
Az igazgató elmondta, a meghibásodásról már keddről szerdára virradó éjszaka tudomást szereztek, és Székelyudvarhelyen a vállalat munkatársai egész éjszaka dolgoztak a szolgáltató mintegy 400 kliensét érintő hiba elhárításán. A városban az Ikos Conf Rt. előtt levő, illetve a II. Rákóczi Ferenc utcai transzformátorháznál van gond. Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy ha ideiglenesen is, de már kora délutánig kijavítják a hibát, feltéve, ha nem lesz újabb vihar, „mert akkor nagyon nagy gond van”.
Sikaszóban egy 20 ezer voltos vezeték hibásodott meg, hogy pontosan miért, Demeter Gábor csak saccolni tudta, „az is lehet, hogy fa dőlt rá, az szakította el a vezetéket”. A helyszínen szerdán reggel kezdtek el dolgozni, mert, amint mondta az igazgató, „hiába szóltak éjszaka, a sötét erdőben nem látunk semmit”.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.