Arafat: fel kell készülni a második hullámra

Koronavírus

260

Az európai polgári védelem a COVID-19 világjárvány második hullámára készül, jelenleg azonban senki nem tudja felmérni, mekkora lesz ez – jelentette ki Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője az Antena 3-nak adott kedd esti nyilatkozatában.

Raed Arafat államtitkár Fotó: gov.ro

Videokonferencián tanácskozott az európai polgári védelem képviselőivel Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője. A tanácskozás után elmondta, az európai hatóságok „egyértelműen” a COVID-19 járvány második hullámára készülnek, azt viszont senki nem tudja egyelőre megmondani, hogy a második hullám erősebb vagy gyengébb lesz-e, mint az első.

A katasztrófavédelem vezetője hangsúlyozta: nem tartja helyénvalónak a korlátozások teljes feloldását.

– Ha jön a második hullám, bizonyos intézkedéseket ismét meg kell hozni, ez nyilvánvaló. Talán ha jobban felkészülünk, nem kell majd olyan kemény intézkedéseket hoznunk, mint eddig. Meglátjuk, de a veszélyhelyzet egy formájára szükség lesz, hogy tovább tudjunk lépni. Hogy mi lesz a tartalma, mit veszünk ki belőle, mint például a közvetlen beszerzéseket, amelyekre ebben a fázisban nincs szükség, mindezt politikai szinten meg lehet tárgyalni és egyetértés születhet ebben a kérdésben – tette hozzá Raed Arafat.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.