Arafat: Az elkövetkező időszakban szigorúbban ellenőrzik a távolságtartás szabályainak betartását

Két éves háború a vírus ellen

126

Szigorúbban fogják ellenőrizni a hatóságok a következő időszakban a távolságtartás szabályainak betartását – nyilatkozta szombaton Raed Arafat.

A belügyminisztériumi államtitkár rámutatott, nőtt az elmúlt napokban a koronavírusos megbetegedések száma, és ez annak is betudható, hogy az emberek nem minden esetben tartják be a hatóságok által elrendelt szabályokat. Azt mondta, több olyan fényképet kaptak, amelyeken világosan látszik, hogy a teraszokon egymáshoz közel ülnek olyan személyek – a megengedettnél többen egy asztalnál – akik nem ugyanannak a családnak a tagjai. Ilyen esetekre főleg hétvégén van példa.

– Nagyon komoly ellenőrzések lesznek. Nemcsak a teraszokon, hanem más helyeken, üzletekben is. Nagyon figyelnünk kell arra, hogy mi történik – fogalmazott Arafat. A katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője hangsúlyozta, ha a jelenlegihez hasonlóan magas marad vagy tovább nő az új megbetegedések száma, valószínűsíthető, hogy még meghosszabbítják a veszélyhelyzetet.

– Vannak országok, amelyek júliusig, augusztusig meghosszabbították. Meg kell értenünk egy fontos dolgot: jelenleg háborúban állunk egy vírussal, és ez körülbelül két évig el fog tartani – nemcsak én állítom ezt, hanem minden szakember – nyomatékosította.

Agerpres / HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.