Áradat Egyesület: Átvezetni a krízisen az embereket

57

Négyórás váltásokban, reggel nyolctól éjfélig várják a telefonhívásokat az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálat önkéntesei. Az idén tizenötödik évét ünneplő szolgálat képzett önkéntesei várják segítő beszélgetésekre mindazokat, akik úgy érzik, a rendkívüli helyzet hatására kialakult félelmeiket, aggodalmaikat megosztanák egy semleges személlyel.

Valójában őszre terveztük a telefonos szolgálat egész napra való kiterjesztését, de a járvány terjedése és az ezzel kapcsolatos szorongás eluralkodása miatt úgy döntöttünk, előbbre hozzuk az órarend hosszabbítását. Elkötelezett, jól képzett önkénteseink közül huszonketten tudták vállalni otthoni munkában a segítségnyújtást, ezért bele mertünk vágni – tájékoztatott Simó Irma szakmai vezető, klinikai szakpszichológus.
Mi az, ami segíthet egy ilyen telefonhívás alkalmával? – a kérdésre Simó Irma válaszában kifejtette: kimondhatjuk hangosan a félelmeinket, és a szakember segítségével megnézhetjük, milyen lehetőségeink vannak a nehéz helyzettel való megbirkózáshoz, hogyan tudjuk az erőforrásainkat a megújulásra felhasználni. Ugyanakkor a világhálón keringő, félelmet és szorongást kiváltó téves információk hada is rendkívül káros lehet: a szakemberek abban tudnak segíteni, hogy valós adatokat tartalmazó információforrásokat közölnek, anélkül, hogy tanácsokat, utasításokat adnának a telefonálónak.
Igyekszünk reálisan felmérni a helyzetet, átvinni a krízisen a hozzánk forduló embereket ebben a nehéz időszakban – összegzett a szakember.
Az Erdélyi Internetes és Telefonos Lelkisegély Szolgálat szakembereit a 0754–800808-as telefonszámon lehet hívni naponta 8–24 óra között, vagy a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címen is fel lehet venni velük a kapcsolatot.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek