Ápolják az együttműködést

62

Az önkéntes munkáért senki nem részesül anyagi elismerésben, azonban ennél sokkal többet kap – hangzott el a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt megalakulásának ötéves évfordulóját ünneplő gálán, szombat délután. Az eseményen többek között jelen volt Zsigmond Éva, a Hargita Megyei Vöröskereszt igazgatója is, aki rámutatott: az önkéntesek kemény munkával építették fel a gyergyói szervezetet, így nekik jár a dicséret. A múlt tevékenységeinek felemlítése mellett jövőbeli tervek is elhangzottak, emellett több elismerés is gazdára talált.

Országos elismerésben részesült Micu Vasile. Kemény munka Fotó: Kertész László
Országos elismerésben részesült Micu Vasile. Kemény munka Fotó: Kertész László

Öt évvel ezelőtt a gyergyó­szentmiklósi mentőszolgálatnál, Micu Vasile és Tusa Szilárd fejéből pattant ki az ötlet, hogy megalakítsák a helyi Vöröskeresztet, elképzelésük megvalósítását pedig mind a megyei szervezet, mind a helyi önkormányzat támogatta.
A születésnapi ünnepségen Tusa Szilárd, a Gyergyószent­miklósi Vöröskereszt ügyvezető igazgatója elmondta, kezdetben rendkívül tapasztalatlanok voltak, idővel azonban minden kialakult.
– Az ifjúsági csoportunk megalakulásával egy lendületes csapat kezdett dolgozni, mi pedig arra törekszünk, hogy minél inkább összehangoljuk velük a munkát – fejtette ki Tusa.
Micu Vasile, a gyergyószent­miklósi szervezet elnöke az elmúlt öt év tevékenységeit ismertette a jelenlévőkkel, kiemelve: annyira sok programban vettek részt, hogy lehetetlen feladatra vállalkozott a felsorolásukkal.
A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt az elsősegélynyújtás mellett szociális, ugyanakkor több egészségnevelési tevékenységben is részt vett.
– Reméljük, hogy a továbbiakban is ugyanilyen lelkesedéssel tudjuk végezni a munkánkat, és semmi nem akadályoz majd a tevékenységünkben – fogalmazott Micu Vasile, hozzáfűzve: a lakosság és a cégek támogatása nélkül nem lehetne sikeres munkáról beszélni, emellett pedig a Szent Miklós-plébánia támogató hozzáállására hívta fel a figyelmet.
Zsigmond Éva, a megyei Vöröskereszt igazgatója rámutatott: az érző szív segíteni tud, és bármennyire is érthet valaki az elsősegélynyújtáshoz, ha ezzel nem rendelkezik, nem lehet „vöröskeresztes”. Az eseményen több elismerést is átadtak, Zsigmond Éva bronz és ezüst fokozatokban részesítette a gyergyói önkénteseket. Bronz fokozatban részesült Demeter Zsolt, Tusa Mária, Görgicze Emőke, Micu Alin, Ferenczi Lilla, Balla Júlia, Dénes Andrea, Csibi Melinda, Leopold Krisztina, Kozma Tímea, András Hermina, Pál Izabella, Csibi Márta, Pethő Melánia és Ádám József, az ezüst fokozatnak pedig Micu Vasile, Tusa Szilárd és Kulcsár Katalin örülhetett.
Micu Vasile elnök különdíjban is részesült, az Elsősegélynyújtó az emberiség szolgálatában elnevezésű országos elismerést Zsigmond Éva adta át. Az igazgató hangsúlyozta: ezt a díjat öt évben egyszer, egyetlen személy kaphatja meg.
A Facebookon kezdeményezett szavazás nyomán egy másik elismerés is gazdára talált, Micu Alint az év vöröskeresztesének választották.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek