Apáczai-díj

85

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) Tudományos Tanácsa meghirdette az Apáczai-díj pályázatát, amelyre a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult, az oktató-nevelő munka mellett tudományos kutatást is végző magyar pedagógusok jelentkezhetnek – adta hírül közleményben a szakmai szervezet.

Idén is meghirdette az aktív vagy már nyugdíjas, a tanítás mellett tudományos munkát is végző pedagógusok számára az Apáczai-díj pályázatát az RMPSZ. A kétévenként kiírt pályázatra az előző díjkiosztó – 2014. október – után közzétett tudományos munkákkal (könyvvel, folyóiratban megjelentetett tanulmánnyal vagy a világhálón közzétett tudományos munkákkal) lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. A Tudományos Tanács idén is kategóriánként egy-egy díjat oszt ki, de el is tekinthet a díj odaítélésétől, amennyiben arra érdemes pályamunkát nem nyújtanak be.
Munkafüzetekkel, szöveggyűjteményekkel, doktori értekezésekkel is részt lehet venni a pályázaton, de ezeket nem díjazzák, a szerzőket elismerő oklevéllel jutalmazzák. Elismeréssel fogadják az iskola- és településmonográfiákat, önéletrajzi írásokat is.
Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll – szögezi le az RMPSZ Tudományos Tanácsának közleménye. A dokumentum szerint pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Ez utóbbi esetben a kisplasztikát, az oklevelet és a pénzjutalmat a csoport kapja. Azok a szerzők is pályázhatnak, akik már korábban is küldtek be pályamunkákat az Apáczai-díj elnyerésére. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.
A 7. alkalommal kiírt pályázat újdonsága, hogy az önálló kötetben, elismert tudományos szaklapban megjelentetett pályamunkák nyomtatott formátuma mellett elektronikus (.pdf) változatával, valamint a világhálón közzétett tudományos munkákkal is lehet jelentkezni.
A pályamunkák nyomtatott változatát postán az RMPSZ Országos Információs Irodájának címére kell elküldeni: Hargita me­gye / Jud. Harghita, 530210 Csík­sze­re­da / Miercurea-Ciuc, Pe­tő­fi Sándor u. 4. sz.).
Az elektronikus (.pdf) formátummal pályázó tudományos munkákat az apaczaidij@rmpsz.ro ímélcímre kell elküldeni. A világhálón közzétett tudományos munkák elérhetőségét (linkjét) a pályázati űrlapon kell megjelölni.
A pályázat kötelező mellékletét képezi a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap, a pályamunka egy példánya (nyomtatott vagy elektronikus, .pdf formában vagy online megjelentetett tudományos munka elérhetősége, linkje), a benyújtott tudományos munka részletes, de nem több mint kétoldalas ismertetése, valamint a pályázó szakmai önéletrajza.
Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról – szögezi le a közlemény, hangsúlyozva, hogy a pályázatok beérkezésének határideje: 2016. szeptember 1.
A postai küldemények esetén a feladás legkésőbbi időpontja: 2016. augusztus 26. A csomagoláson tüntessék fel az Apáczai-díj pályázatára feliratot.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek