Apáczai-díj

88

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa meghirdette az Apáczai-díj pályázatát, melyre a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult, az oktató-nevelő munka mellett tudományos kutatást is végző magyar pedagógusok jelentkezhetnek.
A kétévenként kiírt pályázatra az előző díjkiosztó – 2016. október – után közzétett tudományos munkákkal (könyvvel, folyóiratban megjelentetett tanulmánnyal vagy a világhálón közzétett tudományos munkákkal) lehet jelentkezni a természettudomány, a humántudományok, valamint a pszichopedagógia területéről. A Tudományos Tanács idén is kategóriánként egy-egy díjat oszt ki, de el is tekinthet a díj odaítélésétől, amennyiben arra érdemes pályamunkát nem nyújtanak be.
Munkafüzetekkel, szöveggyűjteményekkel, doktori értekezésekkel is részt lehet venni a pályázaton, de ezek nem kerülnek díjazásra, a szerzőket elismerő oklevéllel jutalmazzák. Elismeréssel fogadják az iskola- és településmonográfiákat, önéletrajzi írásokat is.
Az Apáczai-díj kisplasztikából, sorszámozott oklevélből és pénzjutalomból áll.
Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet. Ez utóbbi esetben a kisplasztikát, az oklevelet és a pénzjutalmat a csoport kapja. Azok a szerzők is pályázhatnak, akik már korábban is küldtek be pályamunkákat az Apáczai-díj elnyerésére. Azok a pedagógusok, akik már részesültek Apáczai-díjban, elnyerhetik a díj ezüst, arany vagy gyémánt fokozatát.
A 8. alkalommal kiírt pályázat kötelező mellékletét képezi a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap, a pályamunka egy példánya, a benyújtott tudományos munka részletes, de nem több, mint kétoldalas ismertetése, valamint a pályázó szakmai önéletrajza. A nyomtatott pályamunka esetében egy nyomtatott példányt szükséges elküldeni az alább megadott postacímre. Az elektronikusan, pdf formában vagy online megjelentetett tudományos munkák esetén annak online elérhetőségét, linkjét a pályázati űrlapon kell feltüntetni. Az online megjelentett tudományos munkák pályázatai elküldhetők az apaczaidij@rmpsz.ro ímélcímre is.
A pályamunkák nyomtatott változatát postán az RMPSZ Országos Információs Irodájának címére kell elküldeni: Hargita megye / Jud. Harghita, 530210 Csíkszereda / Miercurea-Ciuc, Petőfi Sándor u. 4. sz.).
Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról.
A pályázatok beérkezésének határideje: 2018. szeptember 1.
A postai küldemények esetén a feladás legkésőbbi időpontja: 2018. augusztus 27. A csomagoláson tüntessék fel az Apáczai-díj pályázatára feliratot.
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Tudományos Tanácsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek