Anyaországiak döntőztek az ELDK-n

Négy év után újra Budapestre került a kupa

35

Húsz csapat részvételével rendezték meg az elmúlt hétvégén Székelyudvarhelyen az immár hagyományos Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A vándorserlegért két budapesti csapat harcolt a döntőben, a tornát az ELTE-Beac nyerte. Négy év után került újra Budapestre az ELDK-vándorserlege.

Az ELDK dobogós csapatai Fotó: Tókos Csaba

Húsz csapat vett részt a hétvégén székely­udvar­helyen tartott Erdélyi Labdarúgó Diákkupán (ELDK). Két budapesti és egy debreceni csapat mellett Kolozsvárról öt, Marosvásárhelyről három, Csíkszeredából két, Temesvárról, Brassóból, Gyergyószentmiklósról és Korondról egy-egy gárda érkezett, míg Székelyudvarhelyről három csapat nevezett a huszonkilencedik ELDK-ra. A résztvevőket négy csoportba sorolták be, a csoportmeccsek után a kieséses rendszerben tizenhat csapat küzdött, végül két budapesti csapat játszotta a döntőt, a harmadik helyen székelyudvarhelyi csapat végzett.
A résztvevők: CsemerPeccs, Tiffosi 2010, Kámikázé, Kolozsvári Góbék, Orange Buffaloes (mind Kolozsvár), MaSapi, Shörlock, Árnyék (mind Marosvásárhely), IFI FK, MÜTF, InterGóbék (mind Székelyudvarhely), IN-TEAM, Young Boys ( mindkettő Csíkszereda), ELTE-BEAC, Óbudai Egyetem Futsal (mindkettő Budapest), Sinter FC (Deb­recen), Korondi Futsal U19 (Ko­rond), Kóma-Szutra (Brassó), N.N.E.H (Temesvár), Hargita (Gyer­gyó­szentmiklós).
A csoportmeccseket szombaton reggel nyolc és este fél tizenkettő között, valamint vasárnap nyol és fél tíz óra között tartották, tíz órától kezdődtek a nyolcaddöntők, 13 órától rendezték a negyeddöntőket, ezt követően az elődöntőkre és a helyosztókra került sor.
A harmadik helyért az Inter­Góbék és a Shörlock küzdött meg, a meccset végül 3–0-ra a székelyudvarhelyiek nyerték, míg a fináléban az ELTE-BEAC büntetőkkel 5–4-re győzte le az Óbudai Egyetem csapatát. Érdekesség, hogy az ELDK-győztes ELTE-BEAC a kieséses szakaszban egy találkozót leszámítva minden meccsét büntetőlövések után nyerte meg.

Eredmények
Negyeddöntők: CsemerPeccs – InterGóbék 0–0, büntetőkkel 3-4, MÜTF – Shörlock 0–4, ELTE BEAC – Kámikázé 2–1, Óbudai Egyetem – Hargita 3–0.
Elődöntők: ELTE BEAC – InterGóbék 2–2, büntetőkkel 6–4, Óbudai Egyetem – Shörlock 3–0.
Kisdöntő: InterGóbék – Shör­lock 3–0.
Döntő: ELTE BEAC – Óbudai Egyetem 1–1, büntetőkkel 5–4.
Különdíjasok: legígéretesebb játékos: Boga Richárd-Bence (IFI FK); legtechnikásabb játékos: Jakab Tamás (InterGóbék); legjobb játékos: Szini László (ELTE BEAC); legjobb kapus: Bíró Bertalan (Hargita); legjobb hátvéd: Pápai Dániel (Óbudai Egyetem); gólkirály: Lakatos Tamás (Óbudai Egyetem); legszebb gól: Dunai András (ELTE BEAC); az éjszaka bajnokcsapata: Árnyék FC. A 29. ELDK bajnokcsapata: ELTE BEAC (Budapest).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek