Anyakönyvi adatok: Nem változott a születések száma

64

Ugyanannyi volt a születések száma Gyergyószentmiklóson 2019-ben, mint egy évvel korábban, az elhalálozások száma továbbra is magasabb ennél.

Agyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal anyakönyvi hivatalában 2019-ben 356 újszülöttnek állítottak ki születési bizonyítványt. Ez a szám megegyezik az egy évvel korábbi adattal. A tavaly bejegyzett gyerekek közül 126 gyergyószentmiklósi lakhelyű, 230 babát pedig más településekre vittek haza a szülészetről. Akár 2018-ban, tavaly is a falvak közül legtöbb baba (32) gyergyóalfalvi szülők gyermeke. Az elmúlt esztendőben a nemek tekintetében a fiúk álltak jobban a Gyergyószentmiklóson születettek közül, hiszen 68 fiúgyermek és 58 lány született. Nemzetiséget tekintve 91 magyar, 27 roma és 8 román gyergyószentmiklósi gyermeket vettek nyilvántartásba.
A házasságkötések száma némileg csökkent 2018-hoz képest, tavaly 92 pár mondta ki a boldogító igent. Az elhalálozások száma magasabb volt tavaly, mint egy évvel korábban, 394 halotti bizonyítványt állítottak ki.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek