Anyagi problémákra hivatkozik a szervező

Nem lesz Székelyföldi Lovas Ünnep

275

Nem lesz idén Székelyföldi Lovas Ünnep Gyergyószentmiklóson – adta hírül a Krigel Sport Klub. A rendezvény 11. kiadását szeptember elejére tervezték, de mivel az anyagi háttér nem volt időben biztosítva, nem tudják megszervezni a rangos eseményt – írják a közleményben.

Elmarad a tízezreket megmozgató Székelyföldi Lovas Ünnep Fotó: Nagy Levente

Mint ismert, az egykori Gyergyói Lovas Napok rendezvénysorozata Székelyföldi Lovas Ünneppé nőtte ki magát, és minden évben több ezer nézőt csalogatott a gyer­gyó­szentmiklósi lovaspályára. A szín­vonalas rendezvényen egymást követték a kicsiknek és nagyoknak szóló érdekes programok. A hagyomány idén megszakad: nem lesz Székelyföldi Lovas Ünnep.
„Az egyesület vezetői nehéz szívvel és szomorúan állapították meg, hogy idén, a Krigel egyesülettől független tények miatt nem lehet megteremteni a szervezéshez szükséges feltételeket – jelentette be keddi közleményében a Krigel Sport Klub. Az idei rendezvény elmaradásának okaként a „bürokrácia által okozott, nem megfelelő anyagi körülményeket és feltételeket” nevezik meg.
A szervezők rendszerint már hónapokkal a lovas ünnep előtt szerződést kötöttek a legnépszerűbb fellépőkkel, azonban erre idén nem kerülhetett sor, mivel az anyagi feltételek bizonytalanok voltak. Közleményében a Krigel köszönetet mond mindenkinek, aki az elmúlt tíz évben a rendezvény sikeréhez hozzájárult, kiemelik a megyei és helyi önkormányzatot, a több mint 150 támogató vállalkozót, szervezetet, a rendezvényen fellépőket és a Krigel csapatát is.
„Egy jó rendezvény egy négyes fogat munkája. A fogat áll szervezőből, versenyzőből, támogatóból és nézőből. Egyik legfontosabb köszönet az évente növekvő, 10-13 ezer nézőt illeti, hiszen ők adták a lényegét a Székelyföldi Lovas Ünnepnek – fogalmaznak. – Valamit jól felépíteni érték, és az értéket nem tovább vinni: bűn” – áll a közleményben.
– A Bajkó család, mint a Székelyföldi Lovas Ünnep megálmodója őszinte lélekkel sajnálja mindazokat a nézőket, valamint lovat, kutyát, állatvilágot, hagyományokat szerető embereket, akiket az ünnep a kikapcsolódás, a feltöltődés, a nagyon sok hasonló mentalitású emberekkel való találkozás örömétől foszt meg az idei rendezvény hiánya – írják a közleményben.
Bajkó Ildikó és Bajkó Tibor főszervezők reményüket fejezik ki, hogy Isten segítségével és társszervezők, valamint a támogatók hozzáállásának köszönhetően 2019-re újra lehet gondolni a folytatást.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.