Anna múzsa lesz

43

Anna-sorsok címmel hirdet irodalmi pályázatot a Haáz Rezső Múzeum. December elsejéig az Anna – Asszonysors a XX. században kiállítás ihlette, 10 és 18 éves diákok által írt irodalmi műveket: novellákat, verseket, esszéket, meséket várnak.

„Szeretnél egy olyan kötetet ajándékozni karácsonyra, amelyben a Te írásod is szerepel? Gyere el a múzeumba, nézd meg az Anna – Asszonysors a XX. században című kiállítást, majd írj verset, esszét, elbeszélést vagy novellát Anna történetéről!” – ezzel a felhívással hirdeti a Haáz Rezső Múzeum legújabb, 10–18 éves diákoknak szóló irodalmi pályázatát. Mint a felhívásban is szerepel, a beküldött történeteket karácsonyra díszes kötetben jelentetik meg.
Anna – Asszonysors a XX. Században címmel tavasszal nyílt néprajzi jellegű kiállítás a Haáz Rezső Múzeumban. A tárlatot eddig közel négyezren tekintették meg.
Az eltelt hónapok alatt a tárlat köré több eseményt is felsorakoztatott az intézmény. Az ősz beköszöntével, most, hogy a tanintézmények már diákoktól hangosak, a felnövekvő generáció figyelmét is igyekeznek az Anna-jelenségre irányítani. Úgy döntöttek, ez legkönnyebben úgy fog sikerülni, ha pályázatot hirdetnek.
A jó tollú diákok teendője egyszerű: először mindenképpen látogassák meg a kiállítást, hiszen az kell ihletet, ötletet adjon, illetve a pályamunka alapját, mint a kiírásban is olvasható, az Anna-sors kell képezze.
A minimum egy-, maximum háromoldalas pályamunkákat – esszé, novella, elbeszélés, vers vagy mese – december elsejéig elektronikus formában kell elküldeni a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címre.
Fontos, hogy jelentkezéskor az alkotó tüntesse fel a személyi adatait. A történeteket korosztály szerint szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt munkákat karácsonyra ünnepi kötetben jelenteti meg a múzeum.
A pályázat ötlete Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója szerint múzeumi kényszer, hisz úgy véli, napjaikra a múzeumlátogatáshoz társítani kell egy élményt, amivel a látogató hazamegy, és amit tovább tud gondolni.
Az Anna-sorsok irodalmi pályázatról bővebb információk szerezhetők az 0748–598825-ös telefonszámon, illetve a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címre írva.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek