Andalúziai élmények

53

Spanyolországban, Andalúziában szerezhettek szakmai és kulturális tapasztalatokat a gyergyószentmiklósi Fo­ga­rasy Mihály Műszaki Szak­középiskola tizedik osztályos tanulói.
A Granadában zajló 3 hetes szakmai gyakorlaton 32 diák vehetett részt. Júniusban a mechatronika szakközépiskolai osztályból 8 tanuló Benedicsics Jenő tanár, az autószerelő szakmunkásképző osztályokból 8 tanuló Ursu Florica tanár kíséretében. Júliusban pedig a villanyszerelő szakmunkásképző osztályokból 8 tanuló Borbély-Bartis Mária-Magdolna tanár vezetésével, illetve az asztalos, ács, parkettázó szakmunkásképző osztályokból 8 tanuló Részeg Ildikó igazgató kíséretében vettek részt.
Az Erasmus+ pályázat keretében létrejött szakmai gyakorlat kivételes lehetőséget jelentett a fiataloknak a tapasztalatszerzésre. A legmodernebb technológiákat próbálhatták ki. Természetesen nemcsak munkáról és tanulásról szólt ez a gyakorlati időszak, a gyerekek és kísérőik a szabadidejükben felfedezhették Granada, Sevilla, Córdoba, Málaga városokat meg a Gibraltári-szorost, és fürödhettek a Földközi-tengerben.
A pályázatot Borbély-Bartis Mária-Magdolna mérnök-tanár írta, Európai szintű képzés az ECVET által a jövő munkaerőforrásának érdekében címmel. A MEP Europrojects Granada SL cég biztosította a gyakorlati képzéshez a cégeket, a kiváló minőségű szállást-ellátást és a szabadidős programokat. A pályázat lefolyását Fülöp Katalin gazdasági felelős és Nagy Zsuzsanna mérnök-tanár követte figyelemmel.
A pályázatnak köszönhetően a tanulóink szakmai tudása bővült, problémamegoldó képességük és kommunikációs készségük idegen nyelven fejlődött, megtanultak csapatban dolgozni, világlátásuk tágult, nyitottabbak lettek más népek kul­túrája iránt. Mindezt igazolja az EUROPASS IGAZOLVÁNY, a Munkaigazolvány, amelyet a cégek részéről kaptak a kitűnő munkavégzésért, valamint a MEP részvételi igazolvány is.
Iskolánk közössége nagyon fontosnak tartja a diákjainak európai szintű szakmai felkészítését, amelynek érdekében az utóbbi 12 évben 232 tanuló és 38 tanár vehetett részt Leonardo da Vinci, majd Erasmus+ pályázaton Magyarországon, Németországban, Portugáliában, Lengyelországban és Spanyolországban. Az idei szakmai gyakorlat is annak példája, hogy tanulóink oktatása magas szinten zajlik, miközben világukat is tágítani igyekszünk.

Részeg Ildikó igazgató, Gyergyószentmiklós

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek