Amszterdamban a veteránok

69

Elkezdődik ma a veterán cselgáncs-világbajnokság Amszterdamban, ahol négy csíkszeredai sportoló is tatamira lép. Szőcs László mint Európa-bajnoki ezüstérmes, míg Sinka Szabolcs Európa-bajnoki bronzérmes utazott el, de ott lesz még Pantea Arnold, illetve Albu Lehel is.

Négy csíkszeredai sportolóval a listán kezdődik ma el a veterán cselgáncs-világbajnokság a hollandiai Amszterdamban. A négy sportoló közül ma Sinka Szabolcs, Albu Lehel és Pantea Arnold tatamira is lép, míg Szőcs László holnap küzd. A négy sportoló közül Sinka Szabolcs mint Európa-bajnoki bronzérmes, míg Szőcs László mint Európa-bajnoki ezüstérmes utazott el Hollandiába. Ezenkívül Szőcs az idén megnyerte a szlovák bajnokságot, míg a magyar ob-n ezüstéremmel kellett beérje.
Sinka Szabolcs és Pantea Arnold az M1-es korosztályban a 66 kilogrammosok, illetve a 81 kilogrammosok között lép tatamira. Albu Lehel az M3-as korosztályban a 81 kg-ok között, míg Szőcs László az M4-es korosztályban a +100 kg-osok között indul.
„Akik részt vettünk és érmet is szereztünk az Európa-bajnokságon, úgy érzem, elvárás az éremért küzdés itt Amszterdamban is. Reméljük, sikerülni is fog. Keményen dolgoztunk egész nyáron, hogy megfelelően felkészüljünk erre a tornára. Legtöbb esetben napi két edzéssel készültünk. Azt tudni kell, hogy Sinka, Albu és én magyar, míg Pantea román színekben indul a világbajnokságon” – fogalmazott Szőcs László.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek