Amerikai díjat kapott a Legendárium

120

Kelet-Európából egyedüliként kapott Kiválósági díjat a Székelyföldi Legendárium A Tejút és a varázspatkó című rajzfilmje a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon. A nemzetközi elismerés nemzetközi hírverést, újabb lehetőségeket is jelent a székelyudvarhelyi kreatív csapatnak – közölte Asztalos Ágnessel Fazakas Szabolcs projektvezető.

Világhódító útra indulnak Zetéék. Megérdemlik Fotó: Székelyföldi Legendárium

A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diegóban. A nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában: nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel pályáztak az alkotók.
A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, A Tejút és a varázspatkó (angolul: The Milky Way, rendező: Barabás Árpád) című rajzfilmjét, amellyel elnyerte a Kiválósági díjat – tájékoztatott Fazakas Szabolcs projektvezető. A fesztiválra január 19-ig lehetett benevezni, a beküldött alkotásokat a fesztivál szervezőiből és díjazott filmes szakemberekből álló zsűri értékelte, főként az alkotások minőségére, a technikai részletekre és a kreativitásra fókuszálva. A kiosztott elismerések négy kategóriába sorolhatók: egy Fődíjas alkotás mellett több Kiválósági díjat (Award of Excellence – a legmagasabb szakmai szintű és kreatív alkotások díja), Érdemdíjat, illetve Elismerő díjat osztottak ki – derül ki a Legendárium részletes tájékoztatójából. A Székelyföldi Legendárium Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként szerepel a Kiválósági díjjal jutalmazottak listáján.
Az eredményhirdetés szerda este zajlott, a hírt hatalmas örömmel vette tudomásul a Legendárium-csapat – mondta el kérdésünkre Fazakas Szabolcs ötletgazda, tulajdonos és projektvezető.
– Egyre közelebb a cél, azt szeretnénk, hogy nemzetközi környezetben is minél több helyen megjelenjenek a székely szereplőket, székelyföldi történeteket bemutató filmek. Egy ilyen elismerés hozzájárul a brand erősítéséhez, ugyanakkor a benyújtandó pályázatoknál is sokat számít – magyarázta elégedetten Fazakas. A Tejút és a varázspatkó című rajzfilmjet nevezték a Lakiteleki Filmszemlén, és máris beválogatták még néhány fesztivál versenyprogramjába – tette hozzá a projektvezető.
Egyébként a filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására is.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek