2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Amerikai csatár a Sportklubnál

Remek kvalitásokkal rendelkező 32 esztendős csatárt igazolt a Csík­sze­re­da­i Sportklub Jack Combs személyében, aki már meg is érkezett Csík­sze­re­dá­ba. A koronavírustesztje negatív, így csatlakozni tudott a kerethez.

Miközben a jégkorong Erste Liga versenykiírását átalakították, a román bajnokság felfüggesztése pedig kilátásban van, addig a Csíkszeredai Sportklub igencsak komoly erősítést eszközölt.

Leigazolták ugyanis az amerikai Jack Combsot, aki nagyon komoly múlttal rendelkezik, ráadásul még ereje teljében van, hiszen 32 esztendős.

„Center és szélső poszton bevethető csatárral erősítettük meg keretünket egy 32 esztendős amerikai játékos személyében, aki már megérkezett Csík­sze­re­dá­ba, és negatív teszteredményének köszönhetően – nem elhanyagolható tény manapság – máris csatlakozhatott a kerethez. Egyben ő az első játékos, aki az Egyesült Államokból érkezik csapatunkhoz. Egészen a 2014–2015-ös idényig az Egyesült Államokban igyekezett megvetni a lábát, és az AHL-ig kapaszkodott, amely ligában 163 meccsig jutott és 79 pontot termelt. Európában végül a 2016/2017-es szezonban sikerült áttörést elérnie, méghozzá a DEL-ben, ahol első évében a Fischtown Pinguins csapatában 27 gólt szerezve a liga legjobb góllövője lett. Az elmúlt években megfordult Svájcban is a Kloten csapatában, míg Csíkszeredába a DEL2-ben érdekelt Neuheimtől érkezik. Az AHL-ben fél pont/meccs átlagot hozott, míg a DEL-ben, a DEL2-ben vagy épp a svájci élvonalban közel volt a meccs/pont átlaghoz. Az ECHL-ben pedig bőven hozta a meccs/pont átlagot. Jack Combs valódi erősítés lesz számunkra, hogy céljainkat elérjük az idei szezonban! – olvasható a Sportklub közleményében.

A csíki csapatban Jack Combs a hetedik légiós a kapus Makszim Szamankov, a hátvéd Gyenisz Kuljas, illetve a csatár Judd Blackwater, Justin Mylan, Mathieu Tousignant, illetve Colton Yellow Horn után. Az Erste Ligában és a román bajnokságban is „csak” hat légiós léphet jégre egy mérkőzésen. Ugyanakkor a román bajnoki meccseken csak hazai kapus védhet, így ott már pályára küldhető az összes légiós. Értelemszerűen a román állampolgársággal is rendelkező Andrej Taratuhin nem számít légiósnak.

Tolódnak a Sapientia-meccsek

A tervezetthez képest egy héttel később lép jégre a Sapientia U23 a Bukaresti Steaua ellen, idegenben, azaz Brassóban. Az eredeti forgatókönyv szerint tegnap és ma játszottak volna a fővárosiakkal, de a szövetség határozata értelmében a mérkőzések átkerültek november 16-17-re.

„A Román Jégkorong Szövetség azután döntött a halasztásról, hogy a Steaua legutóbbi galaci vendégszereplése alkalmával több koronavírussal fertőzött játékos is pályára lépett a hazai együttesben. Emiatt a Steaua jégkorongozóit újra kell tesztelni, azonban a holnapi meccs előtt nem készülnének el az eredmények. Készülünk tovább, és bízunk benne, hogy egy hét múlva jégen leszünk” – írja a Sapientia közleménye.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb