Amatőr asztalitenisz-tornát tartottak a megyeszékhelyen: Csíki győzelem született a nyílt kategóriában

7

Az országos AmaTur sorozatban A kategóriás viadalnak volt házigazdája szombaton Csíkszereda. A József Attila Általános Iskola tornatermében az országból összesen százhuszonnégy amatőr asztaliteniszező állt az asztalok mellé. A nyílt kategóriában csíkszeredai siker született.

Látványos mérkőzéseket játszottak az asztaliteniszezők. Az Elite kategóriát Chelmus Ionuţ nyerte    Fotó: Pál Zoltán

Százhuszonnégy asztaliteniszező vett részt szombaton a csíkszeredai József Attila Általános Iskola tornatermében tartott, az országos AmaTur sorozatban számító A kategóriás viadalon. A Hargita megyeiek mellett érkeztek sportolók Kovászna, Maros, Brassó, Iași, Bákó, Neamț, Prahova, Argeș és Vrancea megyéből, valamint Bukarestből, de volt magyarországi résztvevő is a rangos viadalon, amelyet négy kategóriában tartottak.
A látványos mérkőzésekben gazdag torna Elite kategóriájának első helyét a kézdivásárhelyi Chelmus Ionuț szerezte meg, miután a bukaresti Neagoe Costin ellen győzött a döntőben, a harmadik helyen Molnár Tihamér (Dicsőszentmárton) és Patrick Ștefan (Brassó) zárt, míg a legjobb csíkszeredai versenyzőnek Pál Zoltán és Dombi Tihamér bizonyult, ők megosztva az 5–8. helyen zártak.
A nyílt kategóriában házi döntő volt, amelyen végül László Levente diadalmaskodott Lakatos Zsolt fölött, a harmadik helyen a szintén csíkszeredai. Szántó Lajos és a parajdi Kincses József végzett.
A haladóknál a Vrancea megyei Străoane községbeli Popescu Apreotesei Mihai nyert, miután a sepsiszentgyörgyi Urus Kristófot győzte le a fináléban, a kategóriában a legjobb csíkszeredai az 5–8. helyen záró Geréd Ferenc és Kolbai Gyula volt. A kezdő kategóriában a Piatra Neamț-i Rogin Florin győzött a csíkszeredai Antal Daszkel József előtt, a harmadik helyen a gyergyószentmiklósi Angi Zoltán és a brassói Apopei Rareș Gabriel zárt.
November folyamán Hargita megye még két AmaTur tornának ad otthont, amelyek B kategóriás besorolást kaptak: szombaton Gyergyóújfaluban, november 30-án pedig Csíkszentimrén állhatnak az asztalok mellé a pingpongosok.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek