szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Alzheimer café: Egyre többen szorulnak támaszra

Éljünk együtt Alzheimer apóval – ez volt a témája a tizenegyedik alkalommal megszervezett Alzheimer cafénak a gyer­gyó­szent­miklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában.

Minden hónap utolsó szerdáján megszervezik az Alzheimer cafét, minden alkalommal más és más témát boncolgatnak a résztvevők. Legutóbb dr. Veress Albert pszichiáter főorvos érdekfeszítő előadást tartott Gyergyószentmiklóson, a Szent Erzsébet Idősek Otthonában. Az előadás után a hallgatóság csoportbeszélgetésen vett részt dr. Kiss Gabriellával, az esemény főszervezőjével. Szóba került a mindennapi terhelés, megvitatták a felmerülő problémákat, a nehézségeket, a szakemberek igyekeztek választ adni a kérdésekre.
− A szakmai tartalom mellett minden összejövetelnek az a célja, hogy szívvel gondolkodjunk, ne akadjunk le a diagnózisnál – emelte ki dr. Kiss Gabriella.
Hozzátette, a legnagyobb gondot általában az jelenti, hogy a családok megijednek. Mint mondta, ilyen esetben legelőször segítségért a szakorvosokhoz kell fordulni, hogy a megfelelő gyógyszeres kezelést felírja, utána pedig avatott ápolót kell keresni. Ha támaszra, tanácsra van szüksége, hogy visszanyerje az ember a mindennapi motivációját, akkor az idősek otthona munkatársaitól, dr. Kiss Gabriellától is kérhetnek segítséget.
Elhangzott, egyre több az Alz­hei­mer-kórral diagnosztizált beteg, így egyre nagyobb igény lesz a támaszra is. A szervezők ezt a támaszt szeretnék nyújtani az előadásokkal és beszélgetésekkel. Ilyen alkalmakra sokan gyűlnek össze, ugyanazokkal a gondokkal, és néhány esetben akár egymás segítségére is vannak. Ezeken az eseményeken bárki részt vehet, nincs létszámkorlátozás sem, no meg teljes mértékben díjmentes.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb