Alternatív egészségnap zajlott a hétvégén

88

Ezen a hétvégén, július 6–8. között tartják a második Csíkszeredai Kórháznapokat. A háromnapos rendezvénysorozatnak azonban már megvolt a „bemelegítője”, az elmúlt hétvégén alternatív egészségnapokat tartottak, főként a kórházi dolgozók számára. A figyelem középpontjában ezúttal a lelki egészség állt.

Tettünk az egészségünkért, csak ezúttal egy kicsit másként – mondta lapunknak az alternatív egészségnappal kapcsolatban dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ideiglenesen kinevezett menedzsere.
Múlt szombaton a kórház dolgozói öt különböző csoportban dobterápián vettek részt. Az élményterápián egy kongói származású terapeuta segítségével önismereti, önkifejezési, kommunikációs-készségfejlesztési, szorongásoldó, önrendelkezést erősítő, kompetenciaélményt nyújtó fog­lalkozást tartottak, amelynek vég­ső célja a kórházban dolgozók szo­rongásának oldása volt.
– A csíkszeredai kórház lelkiegészség-központja, amelyet a pszichiátriai osztály munkatársai működtetnek, szervezte meg. A foglalkozáson orvosok, asszisztensek és más kórházi dolgozók is részt vettek. Öt különböző csoportban foglalkoztak az emberekkel, annak megfelelően, hogy milyen munkakört töltenek be a kórházban, hiszen mindannyian más-más kihívásokkal szembesülnek a munkájuk során. Úgy láttuk, hogy a zeneterápián a kongói szakember a fantáziájának megfelelően alakította a foglalkozásokat – mutatott rá a kórházmenedzser.
A délelőtti és a délutáni dobterápiás foglalkozásokat követően különböző, érdekes előadásokat is hallhattak a résztvevők. Fülöp Emese marosvásárhelyi természetgyógyász az egészségről és a tudatszintekről tartott előadást. Márk Emese pszichológus különböző terápiás módszereket mutatott be. Tóth Sándor asztrológus pedig a mindennapjainkban fellelhető szimbólumokról beszélt.
A kórházigazgató megjegyezte, hogy az alternatív egészségnapokkal a kikapcsolódás volt a cél, ugyanis a következő hétvégén főleg tudományos előadásokat tartanak a kórháznapok keretében, erre pedig megfelelő lelki felkészülést jelentett a múlt szombati rendezvény.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.