Alsóházban a Sportklub

Vasárnap este eldőlt, hogy a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga alsóházában folytatja, miután az Újpest rendes játékidőben legyőzte a Fehérvári Titánok alakulatát. A középszakasz a tervek szerint január 22-én kezdődik. Közben a héten befejeződik a román bajnokság alapszakasza is a kék-fehérek számára.

Az Erste Liga alsóházában folytatja a küzdelmet a Csíkszeredai Sportklub Fotó: archív

Nem tudott meglepetést okoz­ni, és egyben bravúrt vég­rehajtani a Fehérvári Ti­tánok alakulata a jégkorong Erste Li­ga vasárnapi találkozóján, és rendes játékidőben 5–4-es vereséget szenvedtek a Megyeri úton az Újpesttől. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Csíkszeredai Sportklub alakulata a sorozat alsóházában folytatja a küzdelmet.
Az Erste Liga középszakaszának felsőházában a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest, a Dunaújvárosi Acélbikák, illetve az Újpest, míg az alsóházban a Csíkszeredai Sportklub, a Ferencvárosi TC, a Brassói Corona, a Fehérvári Titánok és a Vienna Capitals II. folytatja. A felsőház küzdelmei – ahol a csapatok egy oda-vissza körben 6 mérkőzést játszanak – január 26-án, kezdődnek és február 11-én, vasárnap érnek véget. Az alsóházi csatározások 4 nappal korábban, január 22-én indulnak, miután a felsőházhoz képest nem 4, hanem 5 csapat van, így 2-2 meccsel többet játszanak a csapatok. A középszakasz mindkét ágában az elért helyezés alapján bónuszpontokkal indulnak a csapatok. A középszakasz végén az alsóház utolsó helyezettje búcsúzik a további küzdelmektől, míg a felsőház első három helyezettje ellenfelet választ a rájátszásra. A felsőház negyedik helyezettje pedig a rájátszásban azzal kerül össze, akit az előtte lévők nem választottak ki.
A Csíkszeredai Sportklub hazai pályán kezd a Vienna Capitals II. ellen január 24-én, majd két napra rá már a Ferencváros otthonában kell pályára lépniük, hogy majd a Titánok, végül a Bécs vendégségét is élvezzék. Az újabb hazai meccseket február 2-án (Fehérvár) és február 4-én (Ferencváros) játssza. Utolsónak marad a Brassói Corona elleni oda-vissza meccs.
Közben a héten a csíki csapat lezárja a román jégkorongbajnokság alapszakaszát is. A csíki csapat kedden 18.30 órától pótolja a Galaci Dunărea elleni szombatról elhalasztott idegenbeli meccsét, hogy pénteken a Bukaresti Steauát, majd szombaton és vasárnap a Bukaresti Sportul Studențescet fogadja. A Sportklubnak minimum három pontot kell szerezzen a hátralévő négy meccsén a biztos alapszakasz-elsőséghez. A héten továbbá a Brassói Corona is leüt pár elhalasztott meccset. Kettőt a Bukaresti Steauával, illetve kettőt a Galaci Dunăreával és mindegyiket hazai környezetben. A Gyergyószentmiklósi Progymnak még hat meccse van az alapszakaszból, de ők a héten nem lépnek jégre a kiírás szerint.
Erste Liga, középszakasz: Felsőház: 1. DVTK Jegesmedvék 4 pont, 2. MAC Budapest 2, 3. Dunaújvárosi Acélbikák 1, 4. Újpest 0; Alsóház: 1. Csíkszeredai Sportklub 4 pont, 2. Ferencvárosi TC 2, 3. Brassói Corona 1, 4. Fehérvári Titánok 0, 5. Vienna Capitals II. 0.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb