2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Állásfoglalást kér a SRI-től az azt felügyelő parlamenti bizottság Johannis székelyföldi autonómiával kapcsolatos nyilatkozata ügyében

Összeül holnap 14 órától a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét felügyelő képviselőházi és szenátusi bizottság, hogy álláspontot kérjen a hírszerzéstől Klaus Johannis államfő április 28-án tett nyilatkozatával kapcsolatban, amelyben a székelyföldi autonómiastatútum tervezetének hallgatólagos elfogadásáról beszélt az elnök.

Fotó: HN-archív

Az összevont parlamenti bizottság alelnöke, a szociáldemokrata párti Gheorghe Cucşa szerint lényeges, hogy a SRI írásos állásfoglalást adjon ki az ügyben, ugyanakkor továbbra is fontosnak tartják, hogy hallgassák meg a téma kapcsán az intézmény vezetőségét. Arról, hogy behívják-e meghallgatásra Eduard Hellvig SRI-igazgatót, és ha igen, mikor, szintén a holnapi ülésen döntenek – mondta még a politikus.

Múlt héten Klaus Johannis államfő bírálta Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét, azt állítva nyilatkozatában, hogy a Szociáldemokrata Párt segített az RMDSZ-nek átvinni a javaslatot a képviselőházon.

A PSD ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu ma panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Johannis kijelentései miatt.

HN-információ/Agerpres

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb