Állandó jótékonysági akció

Csíkszeredában JóPontok emlékeztetnek: a szükség nem szezonális

263

A Juventutti Alapítvány június 26-án helyezett el állandó gyűjtőpontként szolgáló ládákat Csík­szeredában, azóta lehetőség nyílik a folyamatos adakozásra. Az új kezdeményezés célja, hogy az emberek ne csak ünnepekkor, iskolakezdéskor és egyéb tematikus alkalom során gondoljanak a rászorulókra, hanem a mindennapi bevásárláskor is tartsák szem előtt a szükségben szenvedőket.

A Juventutti számára a diákok által készített adománydobozok. Szívesen adakozóknak

Június 26-a óta három üzletben találkozhatnak a csíkszeredai vásárlók a Juventutti Alapítvány logójával ellátott adománygyűjtő ládákkal, JóPontokkal. Ezek a hosszú távra létrehozott gyűjtőpontok arra szolgálnak, hogy szezonális esemény nélkül is középpontba kerüljenek a rászorulók, és a városlakók a mindennapi bevásárláskor is gondoljanak a szükségben szenvedőkre.
Balázs Brigitta karitatív koordinátor lapunk érdeklődésére elmondta, régóta érlelődik a hosszabb távú jótékonysági akció gondolata, és reméli, hogy a város pozitívan fogadja a kezdeményezést. Hozzátette, elsősorban a szükség kívánta meg, hogy létrejöjjenek a JóPontok, hiszen a rászoruló családok helyzete nincs ünnepekhez kötve.
– Nekem az a tapasztalatom, hogy Csíkszeredában él az adakozási kedv. Karácsonykor, húsvétkor, iskolakezdéskor és egyéb alkalmakkor is szívesen jótékonykodnak az emberek, de most azt szeretnénk, ha szezontól függetlenül gondolnának az elesettekre. Nem kell hó legyen és december ahhoz, hogy segítsünk másokon, a rászorulók júliusban is ugyanúgy várják az együttérzést, az adakozást – fogalmazott Balázs Brigitta, megjegyezve, hogy már azt is sikernek könyvelnék el, ha havonta egy-két családot tudnának felkeresni a JóPontokban összegyűlt adományokkal.
Egyébként, a JóPontokon kihelyezett ládák a Venczel József Szakközépiskola diákjainak munkái, és az akció szervezői ezúton is köszönik a segítséget nekik és az őket irányító tanároknak egyaránt.
– Nagyon örülünk az összefogásnak, hiszen e nélkül nem indulhatott volna el ez az akció. Kíváncsiak voltunk arra, hogy hosszabb távú gyűjtést lehet-e fenntartani Csíkszeredában, és most izgatottan várjuk az emberek hozzáállását. Bízunk abban, hogy az adakozás idővel szokássá válik, a ládák pedig addig maradnak kint, amíg igény van rájuk – közölte a karitatív koordinátor, leszögezve, ettől az állandó jelenléttől függetlenül is folytatódnak majd a Juventutti különböző akciói.
Az elképzelés szerint tehát az adakozni vágyók vásárlás után dobhatják bele adományukat a ládák egyikébe, innen a legjobb helyre kerülnek a felajánlások. Az alapítvány munkatársai ugyanis körülbelül 35 családot és gyermeket látogatnak, akik számára idén először nemcsak karácsonykor, iskolakezdéskor és húsvétkor, hanem év közben is sikerülhet adománycsomagot eljuttatni.
Az érdeklődők a következő helyszíneken találkozhatnak JóPontokkal: a piac melletti Merkúr Áruház (Piac utca 4–6.) piac felőli kijáratánál, ahol konzervekkel, liszttel és más tartós élelmiszerekkel lehet támogatni egy rászoruló családot; a Comcolor üzlet (Hargita utca 2.) emeletén, vécépapírt, mosogatószert, mosószert, fogkrémet és más hasonló termékeket lehet otthagyni az elhelyezett ládában, és a Zenit+ papírüzletben (Márton Áron utca 14.) füzeteket, írószereket és egyéb, iskolában hasznos dolgot lehet pluszba vásárolni a rászoruló gyermekek számára.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.