2021, január 18, hétfő.

Alkalom szüli a piócát

Vannak azok a bizonyos különleges helyzetek, amikor azt szoktuk mondani, hogy a pénz nem számít. Ezek közül az egyikbe csöppentem én is bele a minap, amikor gyógyszerért mentem a patikába. Szombat lévén, a hozzánk legközelebb található gyógyszertár nem volt nyitva, ezért elmentem ugyanannak a cégnek a másik patikájába. Ott megtudtam, hogy a gyógyszer, amit az orvos javaslatára meg szerettem volna vásárolni, már egy hete elfogyott. Így aztán az utam egy harmadik helyre vezetett, ahol szintén nem jártam sikerrel. Sőt, a gyógyszertárastól azt a „kulisszatitkot” is megtudtam, hogy az általam keresett, vény nélkül is kapható antibiotikum az egész városban elfogyott. Elkeseredve jöttem el onnan, de úgy döntöttem, nem hiszek a „híresztelésnek”, mindegyik gyógyszertárba elmegyek a városban.
Szerencsém volt ezután, a negyedik helyen, ahová betértem, megtaláltam a gyógyszert. És ha már ott voltam és vásároltam, akkor javasoltak is mellé még két kísérő gyógyszert, csak hogy biztos legyen a gyógyulás. Én pedig készségesen ki is fizettem a háromszoros árát annak, mint amennyit eredetileg költeni terveztem. De egy pillanatig sem sajnáltam, hiszen az egészségnél semmi sem lehet fontosabb, és tulajdonképpen örültem is, hogy kaptam még két szert, amellyel remélhetőleg gyorsabban javul a férjem állapota.
Ezzel kapcsolatban jutottak eszembe a további élethelyzetek, amikor valamiért nem nézzük a pénzt, csak kifizetünk bármennyit, mert tudjuk, hogy egyes dolgoknak a reális ára és a között, amit kérnek értük, elég nagy a szakadék. Ilyenek például a kisbabáknak szánt dolgok. Tudják a kereskedők, hogy az ember bármennyi pénzt képes kiadni a gyermekéért, így aztán aranyáron kínálnak minden rugdalózót vagy egyszerű csörgőt. Jó példa erre az esküvő is. Szinte biztos vagyok benne, ha csupán egy drágább virágcsokrot kérünk a virágüzletben, nem kell annyit fizetnünk érte, mintha konkrétan menyasszonyi csokrot kérnénk.
Jó, hogy az egyszeri és megismételhetetlen eseményeket szeretnénk minél emlékezetesebbé tenni, ebben maximalisták vagyunk. De vajon a vele járó örömünk is maximális?

Márk Boglárka

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb