Alcsíkon is felélesztenék a lovaséletet

130

A főzőverseny és a néptánccsoportok fellépése mellett főleg lovas programok képezik a Tusnád Községi Nap programját, ugyanakkor megkoszorúzzák a hősök sírját és átadják az Aranykor Kintüntető Címerét is.

Nem szekerekkel, hanem hintókkal fognak versenyezni
Nem szekerekkel, hanem hintókkal fognak versenyezni

Szent Ferenc napjához kap­csolódóan vasárnap ren­deznek községi napot Tus­ná­don. A program 10 órakor ünnepi megnyitóval kezdődik, amikor a főzőverseny résztvevői is előkészítik az üstbevalót. Majd a Pro Musica Fúvós­ze­ne­kar felvonulását követően megkoszorúzzák a hősök sírját és átadják az Aranykor Kitüntető Címerét.
A fél egykor kezdődő ünnepi szentmise után a lovaké, a fogathajtásé és a lovasoké a főszerep. Az eseményt koordináló Szőcs Leheltől megtudtuk, a fogathaj ó vetélkedő különlegessége, hogy a Gazdanapon látott szekeres hajtással szemben, ezúttal hintókkal fognak versenyezni a lovasok. Emellett Pászka Lehel tart lovasíjász-bemutatót.
– A 2000-es évektől nagyon jól működött az Alcsíki Vándorkupa, amelyre egy-egy falunapon 15-16 lovas is benevezett. Ez azonban négy éve megszűnt. Most ezt szeretnék feléleszteni, hogy Alcsíkon is aktív lovasélet alakuljon ki, ebben partnerük Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete – mondta el lapunknak. Hozzátette, a mostani vetélkedőre már 8-10 fogat bejelentkezett.
A Tusnád Községi Nap a díjátadások után 19 órától a kulturális műsorral folytatódik a nagytusnádi kultúrotthonban, este pedig bálban szórakozhatnak a falubeliek.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek