2021, március 2, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Albert Sándor váltja Jakab Attilát

Egyetlen jelentkező volt a szé­kelyudvarhelyi polgármesteri hivatal városmenedzseri tisztségére, a versenyvizsgát azután hirdették meg, miután lejárt a munkakört korábban betöltő Jakab Attila szerződése. Albert Sándor jó értékelést szerzett, ennek eredményeképp jövő hónapban el is kezdi a munkát.


Kifüggesztették a múlt héten a székelyudvarhelyi városmenedzseri tisztségre kiírt versenyvizsga végleges eredményét. A versenyvizsgát Albert Sándor egyedüli jelentkezőként ugyan, de nagyon jó értékeléssel nyerte: 91,38 pontot szerzett meg a lehetséges 100-ból – adta hírül a Szabad Emberek Pártja (POL) Facebook-oldalán. Ugyanis Albert Sándor a székelyudvarhelyi önkormányzati testületben a többségi frakciónak, a POL-nak a képviselője. 

Albert Sándor 32 éves, nős, két gyermek édesapja. Végzettsége szerint közgazdász, összesen hat évet élt külföldön, három országban, öt városban tanult és dolgozott, mielőtt hazaköltözött szülővárosába. Az Ikos Conf Rt. gazdasági igazgatója jelenleg, ezt adja fel a városmenedzseri állásért, amit – mint fogalmazott kérdésünkre – várhatóan február közepén, végén foglalhat el. 

A hivatalba lépése utáni első időszak főbb feladatai az ismerkedés, a feladatok meghatározása és átlátása, illetve az idei esztendő városvezetési prioritásainak a felállítása lesz, valamint az akcióterv elkészítése, azaz, hogy mit lehet véghez vinni ebben az évben – közölte Albert Sándor.

A munkakör betöltéséhez Albert Sándornak le kell mondania önkormányzati képviselői mandátumáról, erre várhatóan a hónap végi ülésen kerül sor. A POL listáján Ferencz Albert neve következik mint lehetséges tanácsosjelölt.

Kapcsolódó cikkek:

Előny a Sportklubnál

Aranygóllal dőlt el a jégkorong Erste Liga székelyföldi negyeddöntőjének első párharca a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A vezetést a Gyergyói HK szerezte meg a...

Videó – Hargita magazin 2021. március 2.

A mai műsorból megtudhatják, hogyan zajlott a szakmák hete Hargita megyében, mi is az a biogazdálkodás, de megtekinthetik Sánta Csaba bronz kisplasztikáit a Megyeháza...

2,3 millió adag oltóanyag érkezett az országba

Március 1-jéig 2,3 millió dózis koronavírus elleni oltást kapott Románia – jelentette be kedden a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Dr. Valeriu...

Legfrissebb