Alapkiképzési módszereket sajátíthatnak el

Kutyabarát program Ivópatakán

197

Kutyabarát programra várják az érdeklődőket holnap délelőtt Ivópatakán, ahol a kutyakiképzés alapjait sajátíthatják el a jelenlévők. A rendhagyó esemény során szó lesz azokról a trükkökről, amelyek engedelmességre tanítják a házi kedvencet, de a problémás állatokkal való helyes bánásmód is terítékre kerül.

Kutyakiképzés. Hasznos időtöltésfotó: sport dog club / facebook

Az ivói Kolping Táborban holnap 9 órakor kezdődik el a Pro-pozitiv kutyakiképzés, amely során a házi kedvencek szocializálásáról, a velük való kapcsolat kialakításáról, ösztöneik fajtái­ról, reflexeikről és olyan trükkökről lesz szó, amelyek játékosan engedelmességre tanítják őket, valamint a problémás állatokkal való helyes bánásmód is terítékre kerül.
A program részleteiről Elekes István, a Sport Dog Club alelnöke nyilatkozott lapunknak, kiemelve, sokan azt hiszik, mindent tudnak a kutyákról, miközben a helyes sétáltatás is probléma térségünkben.
– Általános jelenség, hogy a szülő nem tudja, hogyan kell közeledni a kutyákhoz, és amikor gyermeke találkozik egy négylábúval, azonnal félrerántja, egyfajta pánikot keltve benne. Ez a negatív tapasztalat sokakba berögződik az évek alatt, és félelemmé alakul. Ehhez társul az is, hogy az utcán számos esetben házi kedvencüket ráncigáló gazdákat látunk, akik egyszerűen nem tudják engedelmességre bírni kis- vagy nagytestű állatukat – mutatott rá Elekes István, aki szerint nem erőszakkal kell szófogadóvá tenni a kutyákat.
A program során Sebestyén Trenka (Sebastian Trenka) temesvári kutyakiképző tart előadást a jelenlévőknek, és minden felmerülő kérdést megválaszol a helyes kutyatartást, idomítást illetően.
– A jelenlévők számára mindez nagyon hasznos időtöltés lesz. Főként azokat a családokat várjuk, akik gondolkoznak örökbefogadáson, szeretnének kutyát tartani, nekik különösen fontos lehet a holnapi esemény – jelentette ki a Sport Dog Club alelnöke.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.