Aláírták a támogatási szerződést

Három éve aszfaltozták a sétálóutcát, jövőre teljesen felújítják Fotó: Nagy Levente
109

Négy utca teljes felújítása kezdődhet el jövőre Gyergyó­szent­miklóson – erre vonatkozóan írt alá támogatási szerződést Nagy Zoltán polgármester a fejlesztési minisztériumban. A kivitelezést a közbeszerzési eljárások lebonyolítása előzi meg.

Három éve aszfaltozták a sétálóutcát, jövőre teljesen felújítják Fotó: Nagy Levente

A víz- és csatornahálózat bővítésére vonatkozó finanszírozási szerződés aláírását követően, néhány napja ismét Bukarestbe utazott Gyergyó­szent­miklós polgármestere, újabb tá­mogatási szerződés megkötése ér­de­kében. Útjavításról van szó ezúttal, a fejlesztési minisztérium tá­mogatásával négy utca teljes felújítására kezdődhet el 2018-ban. A Rózsa, Miron Cristea, Fejér Dávid és Építő utcákat teszik rendbe, a munkálat értéke meghaladja a 4 millió lejt – mondta Nagy Zoltán polgármester. Hozzátette, a helyi kép­viselő-testület belefoglalja a város beruházási listájába a tervezett munkát és költségét, s azt követően elkezdődik a szükséges közbeszerzési eljárások lebonyolítása. A munka a nyár folyamán kezdődhet. A tervek szerint a szóban forgó utcákban újralapozzák az utat, esővíz-elvezető rendszer és új járda is készül, így a környéken lakók türelmére is szükség lesz, míg a nagyszabású munkát elvégzik.
Ugyancsak kormánytámogatással tervezi a gyergyó­szent­mik­lósi városvezetés a hosszú ideje problémás teherforgalmi útszakasz felújítását, a Dózsa György, Békény és Halász utcák állapota sokaknak okoz bosszúságot évek óta. A felújításra vonatkozó kérést ez esetben is támogatásra alkalmasnak találta a minisztérium.
Nagy Zoltán korábban azt mondta, amennyiben a tervezett útjavításokat sikerül kivitelezni, az igen fontos infrastrukturális fejlesztést jelent majd Gyergyó­szentmiklós számára.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.