Aláírták a támogatási szerződést

101

A teherforgalmi útszakasz felújítására írt alá támogatási szerződést a fejlesztési minisztériummal Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere. Erről sajtótájékoztatón számolt be a városvezető, s arra kérte a városlakókat, legyenek türelemmel, ugyanis az elmúlt évtizedekben a város saját költségvetéséből nem sikerült ezt az útszakaszt rendbe tenni, most pedig kormánytámogatással végre sor kerülhet a felújításra.

A felújítás elkezdéséig még hónapokat kell várni Fotó: Keresztes Zoltán

A Dózsa György, Békény és Halász utca gyakran közbeszéd témája Gyergyó­szent­miklóson, ugyanis a teherforgalom által használt útszakasz nagyon megrongálódott, szinte egymást érik a kátyúk, az elmúlt években a növekvő forgalom miatt a helyzet egyre rosszabb lett, az ott lakók arra panaszkodnak, hogy a házak is megrepedtek. Az elmúlt 29 évben minden polgármester foglalkozott a témával, de megoldani nem sikerült, hiszen a helyi költségvetésből nem tudtak ekkora beruházásra pénzt előteremteni.
– Most helyi, megyei és országos együttműködésnek köszönhetően írtunk alá támogatási szerződést a felújításra – mondta el Nagy Zoltán polgármester.
Hozzátette, tudomására jutott, hogy nagy felháborodás van az útszakasz állapota miatt, s ez jogos is, viszont arra kéri a városlakókat, vegyék figyelembe, hogy nehéz volt eljutni addig, hogy pénzt szerezzen a munkálatra a város. Jövő héten elkezdődik a közbeszerzési eljárás, de Nagy hangsúlyozta, továbbra is a lakók türelmét és bizalmát kéri, hiszen mint mondja, az, hogy végre sikerült eljutni a szerződéskötésig, nem jelenti azt, hogy azonnal a munka is elkezdődhet.
A felújítást a víz- és szennyvízhálózat bővítésének munkálataival is össze kell hangolni, így előbb a csatornázás kezdődik.
– Ideális esetben leghamarabb augusztusban kezdődhet a munka az útszakaszon – mondta a polgármester.
Hozzátette, késést okozhat, ha fellebbezés, esetleg pereskedés adódik a közbeszerzés során. Amíg a felújítás elkezdődhet, kátyúzás lesz ezekben az utcákban is, viszont a városvezető leszögezte, a kátyúzás nem lehet tartós, ugyanis nincs alapja az útnak.
A tervezett átépítés elvégzése után a polgármester szerint ez az útszakasz lesz az egyik legmodernebb a városban, esővíz-elvezető rendszert építenek, útalapot, majd arra kerül a burkolat, lesz új járda, parkoló s a közvilágítást is felújítják. Erre 3,6 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium, a városnak 350 ezer lejes önrészt kell állnia.

Nagy Levente

A cikk a Hargita Népe március 20-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek