Aláírások a korai segítségért

Már csecsemőkortól figyelnünk kell

1 155

Online aláírásgyűjtésbe kezdett a Csíkszent­már­toni Korai Fejlesztő és Re­ha­bilitációs Központ támogatására létrehozott Prosperitas Vitae Egyesület. A szervezet Face­book-oldalán megtalálható felhívás szerint a kora gyermekkori egészségügyi, oktatási és szociális szolgáltatások feljavításáért gyűjtik az aláírásokat.
Felhívásukban megfogalmazzák: „Gyermekeink korai optimális fejlődésének biztosítása állami feladat is. Legyen a megelőzés, korai szűrés, fejlesztés, a korai oktatás törvényileg biztosított alapszolgáltatás minden gyermek számára”. Kérik, minél több szülő ossza meg, illetve írja alá kezdeményezésüket, amelyet – amint azt Sógor Enikő, a központ és az egyesület vezetője közölte – majd a kormány elé terjesztenek.

Elérhetőbbé kívánják tenni a fejlesztő foglalkozásokat. Törvényi erővel is Illusztráció: gyulafehérvári caritas

A petíció indoklásában a kezdeményezők kifejtik, kérik a korai fejlesztés országos prioritássá nyilvánítását, és megfelelő szolgáltatások biztosítását a megkésett, illetve eltérő fejlődésű gyermekek számára. Igénylik országos, korai fejlesztő hálózat kiépítését, korai oktatási rendszer létrehozását az 1 és 3 év közötti gyermekek számára, továbbá a meglévő oktatási és egészségügyi szolgáltatások javítását a 3 évesnél nagyobb gyermekek számára. Ugyanakkor kérik a családok és a speciális nevelési igényű gyermeket nevelő családok támogatását is.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek