Akkreditálták a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházat

108

Megjelent a március 2-i Hivatalos Közlöny 2015/232-es cikkelyeként, így papíron is akkreditálttá vált a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház. Az intézmény igazgatója, Ferenczy István lapunknak megjegyezte: a szükséges ellenőrzéseket még 2014-ben elvégezték, a közlönyben való megjelenéssel azonban most már hivatalosan is akkreditáltnak tekinthető a kórház. Ferenczy fontos lépésnek nevezte a folyamatot, mindemellett pedig az intézmény idei terveiről is beszámolt.

Városi kórház. Fontos lépés az akkreditáció Fotó: Kertész László
Városi kórház. Fontos lépés az akkreditáció Fotó: Kertész László

Egy ellenőrző bizottság – 2014 novemberében – egy héten át vizsgálta a kórház tevékenységét, a szakemberek a legapróbb részletekig mindent átnéztek: végigmentek az osztályokon, ellenőrizték, hogy minden megfelel-e az előírt kritériumoknak, ugyanakkor az alkalmazottak munkáját is vizsgálták, kezdve a főorvossal és az asszisztenssel, a főkönyvelőn és a medikális igazgatón át, egészen a menedzserig.
Ferenczy István kórházigazgató elmondása szerint a biztosítóház kijelentette, hogy azokkal az intézményekkel, amelyeknek 2016-ban nem lesz akkreditációjuk, nem kötnek szerződést, hozzáfűzve: mivel a gyergyószentmiklósi kórház pénzforrásának túlnyomó része innen érkezik, így ez fontos lépés az intézmény számára.
Az intézményvezető kifejtette, tudomása szerint 5 évre kellene szóljon az akkreditáció, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az ellenőrzéstől vagy a Hivatalos Közlönyben való megjelenéstől számítják-e ezt az időszakot.
Jelenleg 9 osztályon 33 orvos dolgozik a kórházban, Ferenczy István azonban rámutatott: két fiatal orvossal bővítik a csapatot. – Két új poszt van a sebészetre, az egyikre pedig már van jelentkező, jövő héten lesz a vizsga – jegyezte meg, hozzátéve: egy fiatal szülész-nőgyógyász szakorvost is várnak.
A hiányosságokkal kapcsolatban elmondta, sürgősségi és altatóorvos is elkelne, emellett belgyógyászati posztra is jó lenne egy szakember. Hangsúlyozta: a kórház kategóriájához képest más osztályokon bőven megvannak a szükséges szakemberek.
Az idei tervekkel kapcsolatos kérdésre válaszolva Ferenczy azt mondta, több fontos beruházásra is igyekeznek pályázni az önkormányzaton keresztül: elsősorban az épület külső szigetelését és az ablakok kicserélését tartják fontosnak, valamint egy napelemes rendszer beépítése is a tervek között van. Az igazgató rámutatott: szintén pályázatból igyekeznek megvalósítani a járóbeteg-rendelő összes műszerének felújítását, ugyanitt pedig a tetőrendszer beépítése is az elképzelések között szerepel, mondván, a kórház kezdi kinőni az épületet, és fontosnak tartják, hogy újabb felületeket nyerjenek.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek