Akkreditált képzések

Január végén kezdődik

70

A székelyudvarhelyi Artera Ala­pít­vány a Hagyományok Há­za együttműködésével akkreditált népi kézműves képzéseket szervez.

2019. január harmadik hétvégéjén kezdődnek a foglalkozások, alkalmanként 14-15 órát tartanak. A vizsgára júniusban kerül sor. Azokat az alkotókat célozzák meg, akik már népi kézművességgel foglalkoznak és tudásukat szeretnék továbbfejleszteni, illetve akiknek állásuk megtartásához, vállalkozásukhoz újabb szakmai ismeretek szükségesek.
A hímzőtanfolyam időtartama hatvan óra, a hallgatók megismerik a magyar hímzőkultúra ősi és napjainkban is használható alapanyagait. Elsajátítják, hogy hogyan lehet a mintákat mai funkciójuknak megfelelően ízlésesen és hitelesen alkalmazni a lakáskultúrában és a viseleti darabokon. A hímzés elméleti és gyakorlati oktatója dr. Illés Károlyné népi iparművész és további népművészet mesterek. A tanfolyam részvételi díja 1578 lej, amelyből a Csoóri Sándor Alap pályázatának köszönhetően 1078 lej támogatást biztosítunk. A résztvevőknek mindössze 500 lejbe kerül a tandíj.
2019 októberétől további mesterségekben – bőrművesség, gyöngyékszer, nemezelés, szalma-, vessző-, gyékényfonás, bútorfestés, szövés – is indítanak akkreditált képzést.
Érdeklődni az office@artera.ro e-mail-címen és a 0747–272612, 0744–593192-es telefonszámokon lehet.
A jelentkezési lapot megtalálják a http://www.artera.ro/kapcsolat honlapon.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek