2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Akcióban az SZKA

Újra lehet pályázni a Vidéki Alapra és startol az SMS-kampány a Gyermekbarát Kórházért – munkában a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány.

A boldogfalvi Pro Life Alapítvány a kézműves-foglalkozásokhoz laptopot és alapanyagot vásárolt
A boldogfalvi Pro Life Alapítvány a kézműves-foglalkozásokhoz laptopot és alapanyagot vásárolt

Tavalyi sikerén felbuzdulva, ismét meghirdették a Vidéki Alapnak nevezett Ön dönt! pályázatot és a közösség támogatásával szeretnék gyermekbaráttá tenni a székelyudvarhelyi kórház gyermek- és fertőzőosztályát.

Vidékiek, pályázzatok
A SZKA Ön dönt! idei pályázatainak sorában a harmadik, s ebben az évben az utolsó a Vidéki Alap, amely kifejezetten vidéki civilszervezeteknek szól. A kiírásra olyan udvarhelyszéki és más vidéki civilszervezetek jelentkezhetnek, amelyek községekben, falvakon működnek és ott is vannak bejegyezve. Fontos feltétel, hogy egy szervezet csak egy témában pályázhat.
A pályázat keretösszege 12 000, a maximálisan megpályázható összeg pedig 4000 lej. A pályázónak a teljes pályázati összegre számolva legalább 10 százalékos önrészt kell biztosítania.
A pénzalapot a 2014. december–2015. január időszakban a közösségi kártyahasználatból begyűlt pénzösszeg biztosítja. A pályázatokról a végső döntést ezúttal is a közösségi kártya használói hozzák meg, hiszen az ő támogatásuk révén jön létre a pénzalap. A pályázóknak tehát a közösséget kell meggyőzniük arról, hogy elképzelésük, munkájuk fontos az adott közösség számára, tájékoztatott Berkeczi Zsolt, az SZKA kommunikációs munkatársa.
A pályázati űrlapot a www.szka.org honlapról lehet letölteni. A kitöltött űrlapokat személyesen, az SZKA székhelyén (Kossuth Lajos utca 20. szám, az udvarban) kell benyújtani, bővebb információkat a program@szka.org e-mail címen kapnak az érdeklődők. A pályázatok benyújtási határideje november 9., 15 óra.
A Vidéki Alap Ön dönt! pályázatot egyébként első ízben 2014 őszén hirdették meg, akkor tíz civilszervezet jelentkezett, amelyből hat, a Pro Life Alapítvány, a Ház a Holnapért Egyesület, a Székelymuzsnai Nők Egyesülete, a Három Hegy Ifjúsági Egyesület, a Székelygyümölcs Egyesület és
a Pro Derzs Ifjúsági Alapítvány kapott támogatást. A pályázók közösségfejlesztő, hagyományőrző munkához, környezetvédő, ifjúsági, illetve szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését segítő programjukhoz kértek és kaptak támogatást.

Kell egy Gyermekbarát Kórház
Az SZKA SMS-kampányt is indított azzal a céllal, hogy a begyűlt adományokból minél barátságosabbá, otthonosabbá tegyék a kórház gyermekosztályát és a fertőzőt.
A Gyermekbarát Kórház programot a kórház munkatársaival együtt indították, a cél, hogy kicsinosítsák, hangulatosabbá tegyék azokat az osztályokat, ahol gyermekeket gyógyítanak. A tervek szerint bekeretezett rajzok kerülnek a falakra, a zöldövezetben egy játszótér épül, de első körben műanyag játékokra, kis bútorokra, ágyneműkre, tányérokra, sötétítőkre, függönyökre van szükség.
Az adományozás módja gyors és egyszerű: egy SMS-t kell küldeni a 8837-es telefonszámra – minden üzenet 2 eurót ér. A számra mindegyik mobilhálózatról lehet SMS-t küldeni. A nem előfizetéseseknek figyelniük kell arra, hogy a kártya feltöltésekor az „eurós” opciót válasszák. Az üzenet küldésekor a szövegmezőt üresen is lehet hagyni, vagy elégséges mondjuk egy pontot vagy felkiáltójelt beírni. Az elküldött SMS-re automatikus válasz érkezik, erre nem kell válaszolni, mert a rendszer újabb adományként kezeli az üzenetet.
Az adományozás ellenőrizhető, az elküldött SMS-ek nyilvántartása folyamatosan frissül a www.donatie.ro honlapon, ahol a FC Odorheiu Secuiesc nevet viselő projektet kell keresni.
– Útba igazít a projekt kabalája és nagykövete, Cimbi, a bekötött lábú hintázó nyuszi – tájékoztatott Péter Ildikó projektvezető.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb