Akár félmillió euró is igényelhető

86

A mezőgazdaság ágazathoz, illetve a gyümölcstermesztéshez kötődő új termékek és szolgáltatások, új feldolgozási módszerek és techikák kifejlesztésére, illetve az ágazat innovációját segítő kísérleti projektekre igényelhetnek támogatást a mezőgazdasági termelői csoportok és együttműködő felek – hívja fel az érdeklődők figyelmét lapunkhoz eljuttatott közleményében a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) Hargita megyei kirendeltsége.
Az Országos Vidékfejlesztési Program mezőgazdászoknak szóló 16.1 és gyümölcstermesztőknek szóló 16.1a jelű intézkedésén négy napja, január 29-én nyitották meg a pályázati kapukat. A két intézkedésre érkező kísérleti projekteket legkésőbb április 30-ig fogadja az ügynökség. A16.1 intézkedésen 6,676 millió euró, míg a 16.1a jelű alintézkedésen 5,85 millió euró áll a pályázni kívánó fejlesztői csoportok rendelkezésére: egy pályázat keretében legtöbb 500 ezer euró, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az innovátorok.
Adrian Chesnoiu, az AFIR vezérigazgatója szerint a napokban megnyitott intézkedés kiváló lehetőséget kínál a gazdálkodók, valamint a feldolgozók számára arra, hogy a kutatási eredmények alkalmazásával új termékeket dobjanak piacra, illetve hatékonyabbá tegyék a feldolgozási technológiájukat. Elismerte, ez az első alkalom arra, hogy a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség ilyen, kísérleti jellegű projektek megvalósulását finanszírozza. A 16.1 és a 16.1a intézkedések pályázati útmutatóját, az elszámolható költségek listáját, valamint a projektek pontozási rendszerét az ügynökség honlapján (www.afir.info) tekinthetik meg az érdeklődők.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.