Akadémisták fociznak Csíkszeredában

Megkezdődött a Székelyföldi Labdarúgó Torna

180

Második alkalommal tartják meg a Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótornát, melyen hazai, magyarországi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági U17-es csapatok lépnek pályára. A torna Csíkszeredában két helyszínen zajlik.

Nemzetközi labdarúgótornán mérik össze erejüket az U17-es csapatok

AKárpát-medencei akadémiai Rendszerbe tartozó csapatok részvételével kez-
dődött el tegnap a II. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótorna az U17-es korosztály számára. A tornán a házigazda FK Csíkszereda mellett pályára lép a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a dunaszerdahelyi FC DAC 1904, a horvátországi FC Eszék, a vajdasági FK TSC Topolya és a Kárpátaljai Akadémiák Csapata, melyet munkácsi, kisvárdai és ungvári játékosok alkotnak.
Az eseményt megelőző tegnap délelőtti sajtótájékoztatón bemutatták a Székelyföld Labdarúgó Akadémia új szakmai igazgatóját, Krecska Jánost is, aki Varga Károlyt váltja, ő ugyanis a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer szakmai igazgatója lett. Krecska azt mondta, a barátságos tornának fontos szerepe van a szezonkezdés előtt, hiszen a hasonló tornákon lehetőségük van az edzőknek élesben is felmérni csapataik, játékosaik felkészültségét. Varga Károly utódját kiegészítve azt mondta, a torna tulajdonképpen az U17-es korosztály számára a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer legrangosabb turnéja.
A házigazda részéről Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke elmondta, a helyi U17-es csapat a klub egyik kedvenc gárdája, hiszen ők nyerték a korosztályos országos bajnoki címet. Szondy egyébként a részt vevő csapatokról is említést tett. – Az FK Csíkszereda korosztályos országos bajnok, így számítunk arra, hogy jó eredményt érünk el. Erős gárda az Eszék, ez a csapat nyerte az I. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótornát. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát nem kell nagyon bemutatni, hiszen az egyik legjobb csapat Magyarországon, Dunaszerdahely is jó játékerőt képvisel. Topolya újonc a tornán, a Kárpátaljai Akadémiák csapata pedig most formálódik – mondta az FK Csíkszereda elnöke.
A csíkszeredai klubvezetés bízik abban, hogy az eső nem fog gondot okozni a torna során. –Az elmúlt napokban válogatott edzőtábor zajlott a pályán, amely nincs a legideálisabb állapotban. De a gyepmestereink igyekeztek megfelelő állapotba hozni a csíkszeredai városi stadion játékterét, és reméljük, az eső sem folyásolja majd be a játékot – tette hozzá Szondy.

Két helyszín
A torna mérkőzéseit a Csíkszeredai Városi Stadionban és a Kós Károly utcai Márton Áron műfüves pályán játsszák. A részt vevő hat csapatot két hármas csoportba sorolták. A csoportokban körmérkőzéseket játszanak a csapatok, az így kialakult sorrend alapján rendezik a helyosztókat. A mérkőzések játékideje 2 x 40 perc, és a csoportmérkőzések során 3-3 11-es rúgás következik, amelyek szükség esetén a csoporthelyezésekről döntenek. A mérkőzésekre a nézők számára a belépés ingyenes.
Eredmények: Puskás Akadémia – Eszék 1–0, FK Csíkszereda – Topolya 4–3.
A további műsor: ma: FK Csíkszereda – DAC (17; stadion), Puskás Akadémia – Kárpátaljai Akadémiák Csapata (19; MÁG); holnap: Eszék – Kárpátaljai Akadémiák Csapata (17; stadion), Topolya – DAC (19; MÁG); szombat: az ötödik helyért (14; MÁG), kisdöntő (16; stadion, döntő (18; stadion).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.