Ajtóra van szükség

A Hargita Megyei Vöröskeresztet segíthetik

28

A Hargita Megyei Vöröskereszt vállalkozók és magánszemélyek segítségét kéri. A nonprofit szervezet csíkszeredai székhelyén ugyanis ki kell cserélni a „klubnak” nevezett helyiség bejárati ajtaját. Az említett termet elsősorban a Down-szindrómás gyerekek és szüleik használják, az ő érdekükben lenne szükség jobb szigetelésre.

A Hargita Megyei Vöröskereszt vállalkozók és magánszemélyek segítségét kéri. A nonprofit szervezet nem részesül állami vagy egyéb támogatásban, ezért jelent problémát a „klubnak” nevezett helyiség bejárati ajtajának kicserélése. Zsigmond Éva, a Vöröskereszt igazgatója elmondta: az említett termet elsősorban a Down-szindrómás gyerekek és szüleik használják, de az időseknek is tartanak itt foglalkozásokat.
– Az ajtó egyáltalán nem szigetel, régi és rossz állapotban van. Tulajdonképpen az egész épülettel problémák vannak, korábban például a vakolat is hullott, de azt megoldottuk. Most főként a székhelyünk belsője szorulna felújításra – közölte Zsigmond Éva, arra is kitérve, hogy szinte napi rendszerességgel vannak tevékenységek a klubban, ahol a hőmérséklet igen alacsonyra süllyed.
– A gyermekek és az idősek a legfázósabbak, ezért lenne fontos, hogy minél előbb ki tudjuk cserélni az ajtót. Körülbelül hatvan személyt érint ez a probléma – számolt be a Hargita Megyei Vöröskereszt igazgatója.
Az új ajtó megvásárlásához 1763 lejre lenne szükség. Mivel régi típusú az épület, az ajtó méretei sem megszokottak: 220 x 120. Mindazok, akik pénzadománnyal könnyítenék meg a vásárlást, esetleg felajánlanának egy, a megadott paramétereknek megfelelő ajtót, egyeztethentek a Hargita Megyei Vöröskereszt Facebook-oldalán üzenetben, vagy a 0266–316589-es telefonszámon.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek