Ajándékok és találkozások

Jótékonykodás a Mikulás-járás jegyében

94

Nemcsak a kisebb és nagyobb lábbelikbe csempészett ajándékokkal örvendeztette meg a gyerekeket a Mikulás: a nagyszakállúval találkozni is lehetett tegnap. A Mikulás-járás jótékonykodásra is alkalmat szolgáltatott.

Csíkszeredába is ellátogatott. Örömet és édességet hozott a Mikulás Fotó: László F. Csaba

Ajándékozási lázba hozta a kicsiket és a nagyokat is a Mikulás-járás: Csíkszeredában a városközponti szabadtéri árusoknál halmokban állt az elmúlt napokban a virgács és számos ajándéküzletben is láthatóan megnőtt a forgalom.
A Mikulással több településen találkozhattak is tegnap a gyermekek. Csíkszeredában a Központi Parkban az önkormányzat szervezésében a MeseHetes zenekar koncertjével zajlott tegnap délután ajándékozással egybekötött ünnepség.
Idén is Szent Miklós érkezett Gyer­gyószentmiklósra a város legnagyobb ünnepén. A színpadra érkezett a piros ruhás nagyszakállú, aki jókívánságait adta át a gyergyóiaknak, majd átadta ajándékát és elkezdődött a tűzijáték. Nagy tömeg tapsolta Szent Miklóst, zsúfolásig telt ez alkalommal is a város főtere.

Székelyudvarhelyen a kis betegeket is meglátogatta a Mikulás. Közel kétezer gyerek találkozhatott a város Mikulásával tegnap délelőtt – tájékoztatott a városháza. A nagyszakállú a legkisebbeknél, a városi bölcsődében kezdte ajándékosztó körútját, majd felkereste az összes napközit, de járt a sérült gyerekekkel foglalkozó Szent Ferenc és Bicebóca egyesületeknél is. A városi kórház gyerekosztályán fekvő kis betegeket is meglátogatta, hogy ők se maradjanak ajándék nélkül. A csomagokba narancsot és édességet rejtett.
A Hargita Megyei Vöröskereszt a Mikulásjárás alkalmával ötszáz csomagot osztott, illetve oszt ki megyebeli rászoruló gyermekeknek – tájékoztatott Zsigmond Éva, a szervezet elnöke. Kedden este Csíkszeredában tartottak Mikulás-ünnepséget, akkor a rászorulók mellett a Vöröskereszthez rendszeresen járó Down-kóros fiatal felnőtteket is megajándékozták. A napokban pedig a helyi önkéntesek révén megyeszerte a többi csomag is eljut a gyerekekhez.

A Mikulás-maratont is megszervezték idén is, tegnap délután Székelyudvarhely környékén szaladtak a vöröskeresztes Mikulások, a mesealakokat megjelenítő önkéntesek pedig a futás végén a városi parkban Mikulás-játékot adtak elő.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Otthonának lakói kedden a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ápolt gyermekeket lepték meg a Mikulással való találkozás élményével és ajándékokkal.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek