Ajándék Székelyföld puzzle: Hozzájárul az otthon töltött idő hasznosságához

106

„Maradj otthon, rakd ki a Székelyföld puzzle-t gyermekeiddel, unokáiddal” – jelmondattal indult Rákossy Botond-József földmérő, térképész jótékonysági kezdeményezése a Facebook-oldalon, amely az otthon töltött idő tartalmassá tételét célozza. Március 23-án 170 Székely­föld puzzle-t szállítottak ki, a sok igénylő miatt Románia és Európa térképe kirakóval kárpótolja azokat, akiknek nem jutott az előző kirakósból.

Néhány napja indult Rákossy Botond-József térképész jótékonysági akciója, mely 170 Székelyföld puzzle ingyenes kiosztását és kiszállítását biztosította az igénylő családoknak. 20 darabot Alcsíkon, 20 darabot Felcsíkon, 15 darabot Csíkpálfalván és 115 darabot Csíkszeradában osztottak ki. Az érdeklődők mindössze nevüket, címüket és telefonszámukat kellett elküldjék privát Facebook-üzenetbe.
– Éppen utaztam, amikor hallottam a rádióban, hogy Bukarestben sokan puzzle-kirakással töltik az időt; most, hogy az otthon maradást kérik a hatóságok a lakosságtól, valóban jó időtöltés a családdal kirakózni, úgy hogy közben a gyerekek sokat tanulhatnak belőle. Innen jött az ötlet, hogy én is felvásárolhatnám a raktáron lévő puzzle-ket a cégtől, ahol dolgozom és kioszthatnám a Csíki-medencében – mondta Rákossy Botond-József, az akció ötletgazdája. Hozzátette: a kirakókat egyébként én szerkesztettem és rajzoltam, hobbim volt mindig a térképkészítés. Miután elkészítette digitális formában a különböző térképeket, azután jött az ötlete, hogy kirakósként is legyártassa azokat.
– Mivel megközelítőleg 500-an igényelték a Székelyföld 1000 darabos puzzle-t, és csak 170 állt a rendelkezésünkre, további 170 Románia és 170 Európa földrajzi térképe 1000 darabos puzzle-t szeretnék felajánlani elsősorban azoknak, akik nem kaphattak az előzőből – nyilatkozta az ötletgazda. Akik tehát március 23-án 15 óráig kérték a Székelyföld puzzle-t és lemaradtak, választhatják Európa vagy Románia térképét puzzle formájában, ha a Facebook-oldalon privát üzenetet küldenek Rákossy Botond-Józsefnek a választott kirakó elnevezésével, lakcímmel, névvel és telefonszámmal. Elmondta, a kiszállításban önkéntesen a munkatársai és külsősök is besegítenek. Ezek a térképek, de más települések, megyék, országok térképei is megvásárolhatók fali térképek formájában, amelyekről a www.toposervice.ro oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
– Nagyon sokan megköszönték ezt a szolgáltatást, és képeket is küldtek, ahogy kirakózik az egész család – jegyezte meg Rákossy. Hozzáfűzte: számára is pozitív feltöltődés, ha egy családnak is örömet szerezhet, illetve hozzájárulhat ahhoz, hogy tartalmasan teljen a családtagok otthon töltött ideje.
– Egész napos elfoglaltságot jelentett a Székelyföld puzzle kirakása a család számára, és véleményem szerint a gyerekek több hónapnyi földrajztudást szívtak magukba rövid idő alatt, persze az sem mellékes, hogy lefoglalta és bent tartotta őket ez az tevékenység – nyilatkozta lapunknak Csomortáni Gál László csíkcsomortáni lakos, három gyermek édesapja, aki maga is igényelte és meg is kapta a Székelyföld puzzle-t.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek