After school indul ősztől Csíkmadarason: Nehéz év volt

27

A múlt év nagyon nehéz volt, számos beruházás még folyamatban van, de jól zártuk az évet – mondta Bíró László, Csík­madaras polgármestere. Bőven akad munka idén a helyi önkormányzatnál, mivel több beruházás és pályázat lebonyolítását kell folytatniuk.

Nehéz volt a 2019-es év, de hálás vagyok annak a munkaközösségnek, ami körülvesz, mert sok esetben a pénzt elő lehet teremteni, de egy jó csapat nélkül nehézkes lenne a munka – emelte ki Bíró László.
Az elmúlt évben korszerűsítették a közvilágítást: nemcsak új lámpatesteket szereltek fel, hanem földbe került a villamossági, illetve a többi, eddig oszlopokon vezetett hálózat is. Befejezték az iskolások oktatás utáni foglalkoztatását biztosító épületet, a polgármester reményei szerint már ősszel benépesíthetik a gyerekek.
− A diákoknak lehetőségük lesz itt ebédelni, megoldják a házi feladataikat és nem kell mindent hazacipelniük, csak azt, amiből még tanulni szeretnének – mondta el Bíró László.
Az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) támogatásával az önkormányzat épületének felújítása is folyamatban van, szerződést írtak alá a község utcáinak rendezésére, illetve egy új ivóvízbefogó rendszer kialakítása is tervben van.
A helyi önkormányzat vezetője hangsúlyt szeretne fektetni a turizmus fejlesztésére is, egy több mint 10 hektáros területen fekvő termálfürdőt szeretnének létrehozni.
− Ami az infrastrukturális beruházásokat illeti, már látom a fényt az alagút végén, így ezzel párhuzamosan nagyobb figyelmet kell szenteljünk Csíkmadaras turizmusára is – vélekedett Bíró László.
A továbbiakban tervben van egy biomassza-erőmű építése, illetve egy ezer méter mélységű geotermális feltárás elvégzése. Ennek az a célja, hogy a föld alatti hőenergiát hasznosítani lehessen fűtésre, valamint felhasználható lesz a termálfürdő kivitelezésénél is.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek