Adventi lelkinapok az egészségügyben dolgozóknak: Megerősödni az Isten és egymás iránti szeretetben

37

Az adventi időszakban lehetőség van lelkiekben lecsendesedni, egyedül vagy közösségben felkészülni karácsony ünnepére. December 7-én Csíkszeredában a Szent Imre Ifjúsági Központba várják lelkinapra az egészségügyben dolgozókat, ezzel párhuzamosan a Szent Kereszt-templomban is adventi lelkinapot tart a Búzamag közösség.

Énekelve dicsőítik az Urat. Közösségben készülnek a szeretet ünnepére

Harmadik alkalommal szervezik meg az előző években nagy népszerűségnek örvendő lelkinapot az egészségügyben dolgozók számára Csíkszeredában, december 7-én, 9–14.30 óra között. Az esemény szervezője, Nagy Zelma szociális testvér lapunknak elmondta, hogy fontosnak tartja az egészségügyi alkalmazottak lelki megerősödését.
– Elengedhetetlen időnként megpihenni, megállni, magunkba nézni, hogy Krisztusból merítve újult erővel tudjunk megfelelni a nap mint nap ránk váró feladatoknak. A lelkinap lehetőség lesz arra, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek az Úrhoz, önmagukhoz, megerősödjenek az egymás iránti szeretetben és Istengyermeki identitásukban, hisz betegekkel dolgozni nagyon sok türelmet, megértést, önfegyelmet igényel. Az, ahogy legbelül érezzük magunkat, kifelé is megnyilvánul: ha harmóniában vagyok önmagammal, akkor a másik embert is jobban megértem és jobban tudom tolerálni viselkedését, ami ebben a szakmában kulcsfontosságú – emelte ki Nagy Zelma főszervező. Mint megtudtuk: a lelkinap tematikája az Ajándék vagyok magam és mások számára gondolat köré épül. Ha valóban megéljük, hogy ajándékok vagyunk önmagunk számára, akkor a tekintetünkkel, a szavainkkal, megnyilvánulásainkkal is azt sugározzuk, hogy a másik ember is ajándék – magyarázta a főszervező. A programot Hajlák Attila-István imecsfalvi plébános és Bíró István református lelkész vezeti. A rendezvénynek nemcsak önismereti jellege van, de az egymással való találkozást, ismerkedést is szolgálja. Tavaly más városokból is többen részt vettek a programon. Jelentkezni december 4-ig lehet a következő telefonszámokon: 0749–304731 (András Edit) vagy 0746–138763 (Nagy Zelma).

A Búzamag közösség adventi lelkinapja
A Búzamag Közösség ugyancsak december 7-én tart adventi lelkinapot, a csíkszeredai Szent Kereszt-templomban. A rendezvény mottója „Felejtem, ami mögöttem van, és nekifeszülök annak, ami előttem van (Fil 3,13b).”
– Az esemény célja, hogy együtt, közösségként méltó módon készüljünk a karácsonyra, Jézus Krisztus megszületésére – hangsúlyozta a közösség vezetője, Dánél József. Mint megtudtuk: több mint 15 éve szerveznek adventi lelkinapot, amely a közösség nyitott programja, hogy másokat is megszólítson, befogadjon. A lelkinapot Fülöp László miklósvári plébános vezeti. A program dicsőítéssel kezdődik 9.30-kor, amelyet elmélkedés, szentségimádás és gyóntatás követ, majd a 12 órakor kezdődő szentmisével zárul.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek