Adventi koncert Borzsovában

82

December 17-én, vasárnap 16 órától adventi koncert lesz a borzsovai templomban. Két kórus előadását hallhatják, a házigazda Csík-Borzsovai férfikórus gregorián éneket, népéneket, egy Mozart-, valamint egy Kodály-kórusművet ad elő és a Csíkszeredai Régizene Fesztivál keretében megalakult Fesztiválkórus Énekkel dicsérni című műsorát mutatja be, melynek mottója: „Isten szavának igazát a szív a dalban éli át…” (Martin Luther). A hangversenyen 16. század végi, a nyugat-európai protestáns liturgiában használt többszólamú művek csendülnek fel, gregorián tételekkel tűzdelve. Az adventi koncert szervezője a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa, házigazdája és társszervezője a Csík-Borzsovai férfikórus.

Családos lelkinapot tartanak Éld a karácsonyt! Külső és/vagy belső csillogás? címmel vasárnap 12 órától a gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébánián. Jelentkezni a 0744–343034-es számon lehet.

Hinni és remélni. Csíkszeredában, a Novák cukrászdában december 19-én, kedden 18 órától Hinni és remélni címmel tart előadást László Rezső pálos szerzetes. Tudtad, hogy az advent első vasárnapja a hithez kötődik, és hogy az első gyertya jelöli Ádámot és Évát, vagyis az első EMBEREK személyét, akiknek ELSŐKÉNT ígérte meg Isten a megváltást és az ebben való HIT fontosságát? Neked mit jelent a hit?

A csíksomlyói kegytemplomban december 24-én, szombaton reggel fél 7-től lesz az utolsó hajnali szentmise. Éjjel 12 órakor kezdődik az éjféli szentmise. December 25-én, Urunk születésének főünnepén reggel 8, fél 11 és este 6 órakor lesznek a szentmisék.

Ifjúsági nap. Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban december 16-án, szombaton tartják a csík körzeti adventi ifjúsági napot, reggel 9 és délután 4 óra között.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.