Adventi Keresztyén Zenefesztivál – „Várom az Urat”

135

Az adventi elcsendesedésre kínált alkalmat Székely­ud­varhelyen a volt Szombatfalvi Református Egyházközség temploma: itt szer­vezték meg vasárnap, decem­ber 10-én immár negyedik alkalommal a Székelyudvarhelyi „Várom az Urat” Adventi Keresztyén Zenefesztivált.

Negyedik alkalommal szer­vezték meg Székely­ud­var­helyen a Székely­ud­var­helyi „Várom az Urat” Adventi Keresztyén Zenefesztivált. A vasárnapi rendezvény alkalmat kínált az ünnepi elcsendesedésre, az ünnepre való előretekintésre.
Az együttesek bizonyságtétele mellett igei gondolatok, áhítat, valamint elgondolkodtató történetek segítették felfedezni az advent üzenetét. A délután folyamán négy meghívott lépett fel: a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusa, a Szike, a Serefifi, valamint a Fundamentum.
A rendezvényt Moldovan Radu egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntője nyitotta meg, majd az IKE részéről Jakab István mondott néhány üdvözlőszót. Hargita Megye Tanácsa alelnöke, Bíró Barna Botond kiemelte, mennyire fontos az emberek életében az ünnep. Mint mondta, Hargita Megye Tanácsa felismerte ezt a fontosságot, ezért is támogatja ezt a fesztivált és a hasonló rendezvényeket. Ezek után Tussay Szilárd egyházkerületi IKE referens a fesztivál történetét ismertette, valamint a IV. Válts Irányt IKE fesztiválról is szólt néhány szót. Marosi Árpád betfalvi lelkipásztor moderátorként köszöntötte a meghívott együtteseket és ismertette a fellépő zenekarok történetét.
A fesztivál programjából nem hiányozhatott az áhítat, melyet Kántor Csaba, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese tartott. A helyi gyülekezet szeretetvendégséggel készült, a szünetben teát, kalácsot, valamint zsíros kenyeret lehetett elfogyasztani.
A szervezők nevében Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztor mondott köszönetet a Székely­ud­var­helyi Református Egyházmegye vezetőségének, az IKE vezetőségének, Hargita Megye Ta­ná­csának, valamint a Székely­ud­var­hely-Szom­batfalvi Református Gyü­lekezetnek a hathatós segítségért, amivel hozzájárultak a fesztivál megszervezéséhez.
Az alkalom zárópillanata a közös éneklés volt, amikor a 130. zsoltár megzenésített változatát, a zenefesztivál himnuszát közösen énekelték a jelenlévők. Újra megerősítést nyert az a felismerés, hogy szükség van hasonló jellegű rendezvényekre, ahol énekelve, Istent dicsőítve, egymásra figyelve próbáljuk megérteni, megélni az ünnep valóságos értelmét.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.