Advent Székelyudvarhelyen

A várakozás hetei

34

Már beszámoltunk advent első székelyud­var­helyi gyertyagyújtásáról, ezúttal a következő vasárnapok programját közöljük.
A következő úrnapján, december 9-én Simó Sándor unitárius esperes és a szászrégeni Sófár református zenekar közreműködésével gyújtják meg a második gyertyát Székelyudvarhelyen. December 16-án Ferkő Andor református lelkész osztja meg ünnepi gondolatait. A hangulatot a Fun­da­mentum Együttes teszi ünnepélyesebbé. December 23-án már a történelmi egyházak képviselőinek jelenlétében, a Székely Dalegylet Férfikarával és az Alla Breve Vegyeskarral közösen várják a bekopogó karácsonyt.
Az ünnep előtti utolsó héten, ugyanezen a helyszínen, az udvarhelyiek Patkójában, rendezik be a hagyományos karácsonyi vásárt. December 23-ig várják az érdeklődőket naponta 20 óráig.
A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium hagyományos karácsonyi vására sem marad el, itt december 20-án 12–15 óra között lehet az ünnepre hangolódni.
Mindezek mellett a Székely­ud­varhelyi Református Egyházmegye szervezésében jövő vasárnap a Művelődési Házban rendezik meg az V. Székelyudvarhelyi Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivált.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek