2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Adorján visszatér Miskolcra

A csíkszeredai születésű és nevelésű, magyar válogatott, Adorján Attila kölcsönben visszatér a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatához. A megállapodás kölcsönszerződésről szól.


Kölcsönben visszatér a DVTK Jegesmedvék csapatához a csíkszeredai születésű Adorján Attila. A 24 esztendős hálóőr a szezon eddigi részét a Kiekko-Pojat együttesénél töltötte, de a Mestis Ligát a finn járványügyi helyzet miatt átmenetileg félbeszakították, az újraindulásig pedig ismét Miskolcon szerepelhet a magyar válogatott kapus. Adorján 10 mérkőzésen kapott szerepet a finn másodosztályban, amelyeken 89,4 százalékos teljesítményt nyújtott.

„Azért döntöttem úgy nyáron, hogy Finnországba igazolok, mert ki akartam mozdulni a komfortzónámból és új kihívásokkal akartam szembenézni. Nehéz időszak áll mögöttem, de ezeknek a nehézségeknek hála, úgy gondolom, hogy tudtam előrelépni a karrieremben. Az utóbbi hetekben nem voltak mérkőzések Finnországban, és a közös edzések is kissé átalakultak, hiszen az edzői stáb és a játékosok közül is többen másodállást kaptak a csapattól, hogy a klub teljes mértékben tudja teljesíteni az anyagi kötelezettségeit. Termesztésen nem örülök, hogy leállt a bajnokság, viszont hálás vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget a DVTK Jegesmedvéktől és továbbra is lesz lehetőségem mérkőzéseken szerepelni. Jól érzem magam és motiváltan várom a következő időszakot” – nyilatkozta Adorján Attila a miskolci klub hivatalos honlapjának.

A DVTK Jegesmedvék további három játékost kapott az Opten Vasas HC-tól. A DVTK Jegesmedvék és az Opten Vasas HC együttműködésének keretében Páterka Bence, Szalma Zsolt és Turbucz Martin a válogatott-szünet alatt Miskolcon fog szerepelni kölcsönjátékosként.

A két klub együttműködésének köszönhetően a DVTK Jegesmedvék fiatal csatára, Farkas Márton az elmúlt hetekben már a Vasas együttesében szerepelt, és a jövőben is várható játékosmozgás a két csapat keretében. Ezenfelül a szakmai stábok is szorosabbra fűzik az együttműködést, és részt fognak venni egymás edzésein, mérkőzésein.

Nem mennek a lettek

Lettország válogatottja a koronavírus-járványra hivatkozva lemondta a lengyelországi szereplését, ahol a házigazdák mellett Magyarországgal is összemérték volna erejüket.

A fejleményt ismertetve a lengyel hokisajtó azt is megírta: a lettek hiányában csütörtökön és pénteken is meccsel egymással a lengyel és a magyar válogatott. Ha a közzétett információk helyesek, akkor az első találkozón csütörtökön, 19.45-kor, a másodikon pénteken, 18.45-kor dobják be a korongot.

A keretbe ezúttal egy székely sportoló kapott behívót a Gyer­gyói Hoki Klubot erősítő Szigeti Ákos személyében.HN-információ

Előző cikkRangadót nyert a címvédő
Következő cikkHiúság

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb