Adorján Attila Finnországba igazolt

21

A 23 esztendős csíkszeredai születésű és nevelésű Adorján Attila hat Miskolcon eltöltött évet követően Finnországban folytatja jégkorong-pályafutását. A soron következő idénytől a finn másodosztályban érdekelt Kieeko-Pojat alakulatát fogja erősíteni.

Hat Miskolcon töltött szezon után távozik a DVTK Jegesmedvéktől Adorján Attila. A 23 esztendős kapus kétszeres Erste Liga- és magyar bajnokként, valamint egyszeres Magyar Kupa-győztesként távozik a finn Mestis Ligába, a Kiekko-Pojat csapatához.

Adorján 17 éves korában még csak kölcsönbe került a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatától a DVTK Jegesmedvékhez, végül zsinórban hat szezont húzott le a miskolci alakulatban. A remek képességű kapus megkapta a bizalmat Miskolcon, ahol vastag szeletet kapott mind az Erste Ligában, mind a szlovák Extraligában. Sőt a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, beváltva gyerekkori álmát. Ez az út nem volt a legkönnyebb és a legegyszerűbb, hiszen Adorján szerepelt a korosztályos román válogatottakban, így négy évet kellett várjon ahhoz, hogy a magyar válogatottban bemutatkozhasson. Felkészülési meccsen pedig megkapta ezt az esélyt.

– Egy olyan lehetőség adódott előttem, amit a karrierem ezen szakaszában, az egyetemi tanulmányaim befejezésével megéri kihasználni, hiszen új kihívásokkal nézhetek szembe, így tovább tudok fejlődni. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amiért megkaptam tőlük a bizalmat, a csapat támogatása nélkül nem érhettem volna el a céljaimat sem a jégkorongban sem a magánéletben. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindig a csapat mögött álltak és támogattak minket! – fogalmazott Adorján a DVTK honlapjának.

HN-összeállítás

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.