Adományokat gyűjtenek a felújításra

Jótékonysági est a parókiáért

63

Jótékonysági estet szervez Gyer­gyószentmiklóson a református nőszövetség, adományokat gyűjtenek a parókia felújítására. A munkálatokat már elkezdték, de ahhoz, hogy be is tudják fejezni, támogatásra van szükségük.

A református parókia felújítására gyűjtenek adományokat Fotó: Lázár Hajnal

Hónapokkal ezelőtt kezdődött el a református parókia felújítása Gyer­gyó­szentmiklóson. Nyár elején új lelkész érkezett Gyergyó­szent­miklósra, a parókia családja otthonául, illetve egy sor közösségi tevékenység helyszínéül is szolgál, ezért merült fel a felújítás szükségessége. A beruházást a helyi és a megyei önkormányzat is támogatta, önkéntesek is besegítettek, azonban a felújítás befejezéséhez nincs meg a szükséges anyagi fedezet.
– A tervezettnél többe kerül a munka, a nőszövetségtől jött az ötlet, hogy adománygyűjtéssel szerezzék meg a még szükséges 10 ezer lejt – közölte sajtótájékoztatón Mátyás István református lelkipásztor. A lelkész megjegyezte, eleinte nem lelkesedett az elképzelésért, végül mégis beleegyezett. Mint elmondta, hozzáállása annak hatására változott, hogy egy svájci férfi ötéves jövedelme tizedét ajánlotta fel az ügy érdekében, s arra gondolt, talán a gyergyóiak között is lehet, aki hasonlóan gondolkodik. A jótékonysági estet szombaton tartják. Nem zenés mulatságot terveznek, hanem csendes adventi vacsorát a Szilágyi vendéglőben.
– A vacsora mellett a nőszövetség tagjai által készített süteményekkel is megkínáljuk majd a résztvevőket – mondta Simon Katalin, a nőszövetség elnöke. A jótékonysági eseményre 50 lejért lehet belépőkártyát váltani a parókián. Aki a vacsorára nem tud menni, de segíteni szeretne, az tetszőleges összegért vehet adománykártyát december végéig.
A református parókiát 1934-ben kezdték építeni és egy évvel később adták át, azóta viszont csak kisebb javításokat végeztek rajta, alaposabb felújítás nem történt. Most teljes felújítást képzeltek el, s a tetőtér beépítésével tennék tágasabbá az épületet. A közösségi termet is úgy alakítanák ki, hogy minél többféle tevékenységet szervezhessenek majd ott, akár felekezettől függetlenül is.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek