Adományok kiscsibészeknek

Egy jótékonysági koncert gyümölcse

52

A pécsi „Csibészek a Csibészekért” elnevezésű jótékonysági koncerten összegyűlt adományokat adott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a Csibész Egyesület gyermekotthonaiban élő árváknak csütörtökön Csíkcsomortánban és Csíksomlyón.

Gyermeki öröm. Az államtitkár személyesen adta át az ajándékokat Fotó: László F. Csaba

Már javában zajlott az ajándékosztás, a csíkcso­mor­táni Babba Mária Gyermekotthon növendékei egymás után vették át az államtitkár által személyesen átadott csomagokat, amikor megérkeztünk. Többek közt élelmiszereket, ruhákat kaptak az ifjak. Egyiküknek, akit Sanyikának szólítottak, például egy kerékpár jutott. Két teherautónyi ajándék gyűlt össze az adományokból. Elsősorban a legkisebbeket ajándékozták meg, Csíkcsomortánon ráadásul névre szólóak voltak az ajándékok. A csíksomlyói Árvácska Együttes ugyanakkor új hangfalakkal gazdagodott.
– Nagyon bízunk benne, hogy egy picit jobb lehet ezeknek a gyerekeknek az élete a felajánlásoknak köszönhetően – jelentette ki az államtitkár. Hozzáfűzte: amellett, hogy átadja az adományokat, a környékbeli polgármesterekkel is találkozik. Péntek délelőtt a Sapientia – EMTE kolozsvári karán tart előadást. Újságírói kérdésre elmondta: az előadáson elsősorban a magyar külpolitikáról fog beszélni. Mint részletezte: a magyar külpolitika magyar érdeket akar képviselni, azonban szerinte annak ellenére, hogy ez látszólag nyilvánvaló, valójában egyáltalán nem az. Úgy vélte: azt tudni kell felismerni és képviselni is. Másodikként a magyar kormány nemzetiségi politikájáról fog beszélni.
– Az egyik legfontosabb feladatunk a külhoni magyarok melletti kiállás, az érdekeik védelme. Ezt nem úgy csináljuk, hogy Budapestről meg akarjuk mondani, mi lenne nekik a jó, hanem megkérdezzük őket, megbeszéljük velük. Ez a látogatásom egyik célja – nyilatkozta Menczer Tamás. Hozzáfűzte: az Unió jövőjéről is szót ejt, a küszöbön álló európai parlamenti választások kapcsán az illegális bevándorlásról fog beszélni.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek